13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Trei profesori de la CSEI Turnu Roșu, în schimb de experiență, în Istanbul

Cele mai citite

Trei cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu au participat, în perioada 6 – 12 ianuarie, la prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus Plus – KA2, cu tema „Inclusive strategies”.
Mobilitatea de tipul Teaching / Learning / Training – Short term joint staff training events s-a desfășurat la Huseyin Ersu Ortaokulu, Istanbul, Turcia, instituția menționată având calitatea de coordonator al proiectului. Țările partenere ale proietului sunt Portugalia, Polonia și România (C.S.E.I Turnu Roșu, în Turcia mergând prof. Mihaela Miron, prof. Mariana Câmpean și prof. Ecaterina Șiclovan).
„În cadrul acestei întâlniri s-au stabilit detaliile referitoare la următoarele mobilități ale proiectului, sarcinile care îi revin fiecărei școli partenere în cadrul proiectului și termenele pentru fiecare tip de activitate”, spune prof. Mariana Câmpean, director adjunct al CSEI Turnu Roșu.
Cu prilejul acestei întâlniri, participanții au avut ocazia să se informeze cu privire la sistemele de învățământ ale țărilor partenere, au vizitat atât instituții de învățământ cât și instituții de la nivelul administrației publice locale responsabile cu derularea activității didactice din școli.
„În plus, această activitate a fost un bun prilej pentru realizarea unui schimb de experiență și de bune practici în domeniul integrării și incluziunii sociale a elevilor aflați în risc de abandon școlar din cauza condițiilor materiale precare, a lipsei de educație a părinților, a implicării insuficiente a părinților în parteneriatul școală-familie”, mai spune prof. Mariana Câmpean.
Toate activitățile propuse în cadrul proiectului urmează a se realiza în etapele următoare care presupun mobilități ale profesorilor și ale elevilor.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect