13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Școala Gimnazială 4 din Mediaș va fi reabilitată și modernizată

Cele mai citite

Vechimea clădirilor și necesitatea unor investiții masive i-au determinat pe reprezentanții municipalității medieșene să actualizeze indicatorii tehnico-economici ai unui un proiect privind reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale numărul 4 Mediaș. Școala Gimnazială 4 este atestată documentar încă din anul 1762 și necesită intervenții urgente de reabilitare.
Principalele degradări, în afara uzurii normale cauzate de trecerea timpului, au fost cauzate de doi factori principali care au acționat de-a lungul timpului: seismele și inundațiile. Prin proiectul aprobat se prevăd intervenții la toate corpurile de clădire ale unității de învățământ.
La Corpul A, principal, sunt prevăzute lucrări de amenajare a unor grupuri sanitare noi, consolidări ale zidurilor, reparații ale instalațiilor electrice, lucrări de reparații sau înlocuire ale finisajelor interioare, înlocuirea ușilor și geamurilor și modernizarea sălilor de clasă.
În ceea ce privește corpul B al școlii se intenționează desfacerea actualului corp alipit dinspre strada Pompierilor și a celui detașat situat pe același front și construirea unor corpuri noi pe același aliniament. În privința curții interioare a unității de învățământ se intenționează desfacerea actualului sistem pietonal și executarea unuia nou din asfalt, precum și realizarea unor sisteme noi de canalizare pluvială și menajeră. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 13 milioane de lei.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect