15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Când se ia vacanță, când se dau examene: Ministerul Educației a luat decizia finală pentru anul școlar, după întâlnirea cu elevii și părinții

Cele mai citite

Anul școlar se va încheia cu o săptămână mai târziu decât era prevăzut inițial, în structura aprobată de anul trecut, dar cu o săptămână mai devreme față de anunțul făcut anterior de ministrul Câmpeanu. Negocierile din Comisia de Dialog Social au ajuns la final.

Structura modificată a anului școlar 2020 – 2021 va cuprinde examene naționale la datele stabilite anterior, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat deciziile luate la finalul ședinței Comisiei de Dialog Social.

După ce a dat peste cap programul acestui final de an școlar două zile la rând, Câmpeanu a revenit acum, în urma consultărilor, cu ultimele decizii:

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probleme scrise de la examenul de Bacalaureat.

La Bacalaureat probele de competențe vor fi echivalate

Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.

Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai.

Pentru clasele terminale, vacanțele nu vor suferi niciun fel de modificare.

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână, toate clasele în afară de cele terminale urmând a finaliza anul școlar pe data de 25 iunie.

Nu vor fi necesare activități de recuperare a materiei având în vedere efortul cadrelor didactice.

Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul anului școlar va rămâne la datele cunoscute. Este vorba despre elevii care au un an școlar de 37 de săptămâni.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate.

Evaluare Națională de clasa a II-a se programează pentru perioada 25-28 mai.

Va fi emis în cursul zilei de astăzi ordinul de ministru.

Odată cu regimul învățământului primar, și grădinițele vor intra în același regim de vacanță.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect