15.2 C
Sibiu
vineri, iulie 4, 2025

„Mai mulţi elevi citesc mai mult!”, la Școala 25

Cele mai citite

Cel puțin 600 de elevi din învățământul primar și gimnazial din mai multe țări europene, coordonați de 100 de profesori, sunt implicați într-un proiect Erasmus care a debutat în luna septembrie.
Proiectul se numește „Erasmus+ MOVERE, DOCERE, DELECTARE” – (MDD) și este coordonat de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 25 din Sibiu cu susținerea directorului prof. Călin Victor.
Scopul proiectului MDD este promovarea lecturii, titlul sugerând aspectele fundamentale ale acesteia: implicarea sufletească a cititorului, emoţia lui, lărgirea orizontului de cunoaştere, cultura şi, nu în ultimul rând, buna dispoziţie, amuzamentul. De asemenea, motto-ul proiectului este Mai mulţi elevi citesc mai mult! (More students read more!)”, explică prof. Luminița Radu, inițiatorul și coordonatorul acestui proiect.
Activitățile se vor desfășura în cadrul școlii, în următoarele 24 de luni, alături de parteneri din Bulgaria, Italia, Polonia, Portugalia şi Turcia.
Astfel, în luna noiembrie a acestui an, Şcoala Gimnazială Nr. 25 Sibiu va găzdui prima reuniune transnaţională la care vor lua parte cele cinci delegaţii ale şcolilor partenere. Vor fi 20 de activități lunare comune, cu sesiuni de lucru, în care se vor stabili criteriile de selecţie pentru mobilităţi, realizarea chestionarelor de satisfacţie pentru beneficiari: elevi, profesori, părinţi; se va alege sigla proiectului, vor fi filmuleţe de prezentare a şcolilor partenere, sesiuni skype pe tema lecturii, ateliere de scriere creativă pentru realizarea unei cărţi digitale comune, cluburi de lectură și acţiuni de voluntariat.
Ne dorim ca proiectul să aibă un impact deosebit în întreaga comunitate, atât în ceea ce-i priveşte pe beneficiarii direcţi: elevi şi profesori, cât şi pe cei indirecţi: părinţi şi colaboratori. Împreună vom deveni cetăţeni europeni deschişi colaborarii, vom aprecia şi respecta diferenţele culturale şi vom atinge obiectivul principal al proiectului MDD”, mai spune prof. Luminița Radu.
Uniunea Europeană sprijină acest schimb de experiență și practici între instituţiile şcolare prin intermediul proiectelor Erasmus+ KA2 sub deviza: „proiectele Erasmus deschid mintea şi le schimbă viaţa participanţilor”.

Publicitate
Cick
spot_img
Ultimele știri

O firmă a intrat în grevă fiscală: refuză să mai plătească taxele către stat și a trimis angajații în concediu fără plată

O firmă din Târgu Mureș a declanșat o mișcare unică în România: a intrat începând cu 1 iulie oficial...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect