Tinerii care vor să urmeze o școală de poliție, își pot depune dosarele de înscriere la sediul IPJ Sibiu. În această perioadă, MAI organizează admitere pentru cele șase școli, dintre care două de poliție, una de poliție de frontieră, două de jandarmi și una de pompieri.
IPJ Sibiu este unul dintre centrele din țară care organizează recrutarea și selecția candidaţilor pentru admiterea în cadrul școlilor postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne. În sesiunea septembrie – octombrie 2021, la învățământul cu frecvență inscrierile se fac pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” – Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca și Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” -Oradea.
Numărul de locuri disponibile pentru cele trei unități de învățământ, defalcat pe specializări, este de 1.592 pentru agenți de poliție și 225 pentru agenți de poliție de frontieră.
“Recrutarea candidaţilor se realizează în raport de oferta educaţională prevăzută la unităţile de învățământ postliceal pentru cifrele de şcolarizare aprobate în anul şcolar 2021 – 2022 şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate a candidatului” a transmis IPJ.
Candidații trebuie să completeze o cerere de înscriere în mod lizibil, să o semneze și să o trimită exclusiv în format electronic la adresa de e-mail a Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, în calitate de unitate de recrutare. Aceștia trebuie să depună documentele solicitate până în data de 22 septembrie 2021.
De asemenea, proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, respectiv: Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.
În perioada 2 septembrie – 3 noiembrie 2021, MAI organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unități de învățământ preuniversitar ale Ministerului Afacerilor Interne: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești.
Numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul: 1.592 pentru agenți de poliție, 225 pentru agenți de poliție de frontieră, 551 de locuri pentru subofițeri de jandarmi, 275 pentru subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2021, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:
– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
– Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la această școală.
Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor în data de 9 octombrie 2021, iar rezultatele obținute vor fi postate pe site-ul oficial al unităților de învățământ.
Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 11 – 31 octombrie 2021.
Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 3 noiembrie 2021.
Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ , iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învățământ:
Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, arma Poliție – http://www.scoalapolitie.ro/
Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, arma Poliție – http://www.scoalapolcj.ro/
Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, arma Poliție de Frontieră – http://www.avramiancu.ro/
Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/
Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/
Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, arma Pompieri – http://www.scoaladepompieri.ro/ .