Elevii de la CN „Octavian Goga” au parte de educație media. Colegiul Național din Sibiu a dobândit statutul de școală-pilot-media.
Începând cu anul școlar 2020-2021, în urma unei selecţii realizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu face parte din ”Programul de educație media” (media literacy).
Potrivit Alexandrei Tischer, directorul CNOG, șase cadre didactice de Limba și literatura română și discipline conexe au depus candidatura în vederea înscrierii Colegiului în acest program, unitatea de învățământ devenind, astfel, școală-pilot-media, experimentală și de aplicație.
Directorul Colegiului spune că scopul programului este de a pune în aplicare şi de a evalua proiecte de cercetare educaţională, noi modele curriculare şi de carieră didactică.
„Dezvoltarea gândirii critice, a capacităţii de a identifica şi contracara efectele fenomenului fake-news, din ce în ce mai pregnant în zilele noastre, abilitatea de a construi mesaje cu conţinut şi formă pertinentă, sunt doar câteva din beneficiile pe care această formare le aduce în mediul şcolar”, a spus Tischer.
“Programul de educație media” este un demers strategic derulat de CJI (Centrul pentru jurnalism independent), prin care concepte de educație media sunt introduse în activitatea curentă a profesorilor și elevilor de liceu, în urma unui amplu proces de instruire a profesorilor.
“Programul de educație media” are drept partener strategic de dezvoltare Romanian-American Foundation și beneficiază de sprijinul financiar oferit, în perioada 2017 – 2021, de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Fondul pentru Inovare Civică, Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate România, IFEX (International Freedom of Expression Network) și UNICEF România.