Monica Anisie, ministrul Educației, a explicat, recent, la un post de televiziune, cum s-ar putea desfășura cursurile în incinta școlilor, din 2 iunie, pentru elevii care vor să se pregătească pentru examenele naționale.
“Dacă la ora 9 vin primii 10 elevi, la 9:20 vine următoarea grupă de 10 elevi. La intrarea în școală, la poarta școlii va fi întâmpinat elevul de către un cadru medical și i se va lua temperatura, după care elevii vor parcurge un culoar bine definit de către unitatea de învățământ în curtea școlii, vor ajunge în fața ușii unde vor avea covorașe cu dezinfectant, se va realiza igienizarea interiorului școlii cu o zi înainte, iar cu oră înainte de pătrunderea personalului și elevilor vor fi deschise ferestrele pentru aerisire”, a explicat Anisie, potrivit Edupedu.ro
Totodată, ministrul Educației a precizat că în sala de curs nu vor intra mai mult de zece elevi și un cadru didactic. Elevii care se vor pregăti pentru Evaluarea Națională vor sta în sala de curs două ore, iar cei care vor da Bacalaureatul trei ore.
Ora va fi de 50 de minute, cu pauză de zece minute.
„În această pauză, rugămintea mea către cadre didactice și elevi este să nu interacționeze cu alte grupe de elevi și de aceea astăzi, discutând cu reprezentanți din județul Timiș, a fost acolo o propunere că poate și pauzele să fie date diferențiat și după ce se încheie cursurile vor fi conduși elevii de către cadrul didactic spre ieșire. Vor arunca masca pe care au folosit-o în timpul cursurilor, vor primi de la școală o altă mască și vor pleca spre casă. Este o procedură la care ne-am gândit, poate va suferi unele modificări. Această procedură va fi asemănătoare [cu procedura care va fi aplicată la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat 2020], de fapt îi familiarizăm pe copii și îi învățăm cum anume ar trebui să se comporte și la examenele naționale, unde vom urma aceeași procedură”, arată Anisie, conform aceleiași surse.
Evaluarea Națională va debuta în 15 iunie, iar Bacalaureatul în 22 iunie, cu probele scrise.