7.4 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

VIDEO: Directorii de școli cer un învățământ finanțat și o lege a educației stabilă

Cele mai citite

Peste 80 de directori de unități de învățământ din județul Sibiu, directori adjuncți și membri ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu au fost astăzi prezenți la întâlnirea cu Ministrul Educației, Ecaterina Amdronescu. Aceasta s-a arătat deschisă spre dezbatere cu privire la modificările care ar trebui să îmbunătățească învățământul românesc stipulate în proiectul „Educația ne unește. Viziune asupra viitorului educației în România”.
Dintre aceștia, doar câțiva au luat cuvântul pentru a-și spune punctul de vedere.
Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu a fost primul care a luat cuvântul.
„Este absolut obligatoriu să existe o asumare serioasă și responsabilă a decidenților de rang înalt. Să înțeleagă că educația costă. Fără o aumare de acest tip, nu avem șanse ca această idee valoroasă (n.r Educația ne unește) să devină, la un moment dat, fapte”, a spus acesta.
Acesta a mai vorbit despre necesitatea unei strategii care să aibă la bază o estimare realistă a resurselor umane, financiare și de materiale necesare și care să fie asumată de Guvern, pentru ca până în 2030 să se poată schimba ceva. De asemenea, a menționat și faptul că proiectul trebuie dezbătut, în amănunt cu toți cei implicați.
Alți directori care au vorbit au cerut o lege a educației stabilă, să se țină cont de ideile bune pe care le-au avut foștii miniștri ai educației și de cele ale inspectorilor școlari și ale directorilor de școli și au cerut lămuriri cu privire la modificările pe care le-ar putea aduce liceelor de artă înființarea cluburilor de artă, dacă vor dispărea diriginții în favoarea consilierilor școlari, s-a cerut ca orele de sport să fie făcute de profesorii de sport specialiști și la clasele primare, acolo unde, sunt cazuri în care sportul este predat de învățători, dar și lămuriri cu privire la scoaterea matematicii de la bacalaureat.
Andronescu a răspuns, punctual, la întrebări și a dat asigurări că multe dintre cele speculate nu sunt reale. Diriginții vor rămâne, matematica nu se scoate de la bacalaureat, dar se vor gândi strategii diferite pentru elevii de la tehnologic care nu promovează bacalaureatul, liceele de artă rămân neschimbate, iar în ceea ce privește sportul a vorbit despre competițiile și sportul de echipă care ar trebui să existe mai mult în școli.

 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Nicolae Ciucă demisionează din funcția de președinte al PNL

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, și-a anunțat luni demisia din funcția de președinte al partidului.„Dragi români, vă...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect