Marquardt Sibiu a recompensat membrii celor două echipe care au avut un succes deosebit în competițiile Zero Robotics, organizate de Massachusetts Institute of Technology în colaborare cu NASA și ESA. Compania a întregit astfel sprijinul oferit echipelor de robotică Quaternion și Valak, cărora le-a acordat inițial un sprijin financiar necesar pentru deplasarea în Statele Unite.
Echipa Quaternion a Colegiului Național Gheorghe Lazăr, în alianță cu alte două echipe, a luat premiul 3 în Finala ISS Zero Robotics, în cadrul căreia roboții au evoluat la bordul Stației Spațiale Internaționale. În paralel, echipa Valak a Liceului Octavian Goga a luat premiul 1 la competiția secundară Virtual Zero Robotics.
Rezultatele extraordinare ale celor două echipe în turneul final Zero Robotics au determinat compania Marquardt să le ofere elevilor recompense suplimentare. Aceștia au fost răsplătiți, printre altele, cu manuale de programare și au fost invitați să petreacă în companie o jumătate de zi foarte interesantă, în cadrul căreia au avut parte de vizite în Centrul de Cercetare și Dezvoltare Marquardt, de experimente deosebite prin care au făcut cunoștință cu programarea în diverse limbaje informatice și de un tur de fabrică în care au văzut la lucru tehnologiile de vârf.
“Întâlnirea cu liceenii a fost una de succes, Marquardt asumându-și rolul de susținător nu doar in concursuri, ci si in orientarea tinerilor în viața profesională. Ne onorează calitatea de partener în cadrul acestui tip de proiecte și intenționăm ca pe viitor să extindem colaborarea cu elevii prin intermediul unor activități practice desfășurate în cadrul companiei” a detaliat Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt Sibiu.
Marquardt Sibiu se implică în numeroase activități de orientare a tinerilor în carieră, cum ar fi participarea studenților de la Facultatea de Inginerie Sibiu la Campionatul Național Studențesc de Robotică RObotX, la competițiile organizate de alte centre universitare și la Campionatul European de Robotică EUrobot.
În plus, compania contribuie la sprijinirea directă a învățământului superior în domeniile Mecatronicii, Roboticii și IT prin renovarea și dotarea cu aparatură de ultimă generație a laboratoarelor de la Facultatea de Inginerie.