19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Elevii cer guvernului să fiscalizeze veniturile profesorilor din meditații

Cele mai citite

Reprezentanții elevilor din cadrul Consiliului Național al Elevilor au transmis o solicitare guvernului pentru fiscalizarea meditațiilor și aplicarea de sancțiuni profesorilor care nu declară veniturile obținute prin această metodă.

Un raport al Ministerului Educației, referitor la fenomenul meditațiilor, a fost folosit de Consiliul Național al Elevilor pentru a justifica solicitarea făcută guvernului pentru stoparea acestei activități ilegale. Raportul arată că jumătate dintre elevi fac meditații, iar porfesorii nu declară banii încasați prin astfel de activități.
“În medie, prețul/ședință de meditații poate ajunge până la 100 de RON, sume care, de cele mai multe ori, nu sunt fiscalizate, nefiind declarate drept venit suplimentar de către cadrele didactice”, au transmis elevii. Ei mai spun că, în urmă cu doi ani, declarațiile depuse de profesori acopereau între 2 și 3 procente din totalul cadrelor didactice, respectiv 4135 persoane, dintr-un total de 172.600 profesori. Veniturile declarate de aceștia au fost de 35 de milioane lei.
Apelul făcut de elevi a fost transmis Ministerului Finanțelor, Ministerului Educației, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției.
„În ultimii ani, piața meditațiilor a crescut semnificativ, până în punctul în care a ajuns să fie o adevărată industrie. Nu putem închide ochii în fața faptelor de corupție care se petrec în sistemul educațional. Nedeclararea unor venituri reprezintă evaziune fiscală”, susțin elevii.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect