În perioada 05 – 07 februarie 2024, elevii din cele 102 de unități de învățământ gimnazial din județul Sibiu se pregătesc pentru simularea examenului de Evaluare Națională.
Un total de 3.790 de elevi vor parcurge probele examenului, marcând o etapă crucială în pregătirea lor pentru examenul de finalizare a clasei a VIII-a.Dintre acești elevi, 3637 învață la secția română, 130 la secția germană și 23 la secția maghiară.
Simularea examenului se desfășoară sub supravegherea atentă a cadrelor didactice, începând cu proba scrisă la Limba și literatura română pe 5 februarie, urmată de Matematică pe 6 februarie și Limba și literatura maternă pe 7 februarie.
Probele din cadrul simulării încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8.30. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute, iar timpul efectiv de lucru pentru fiecare din probele scrise ale simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a este de 120 minute și începe după completarea casetei de identificare, potrivit ISJ Sibiu.
Activitatea de evaluare se realizează digitalizat, de regulă, pe stațiile de lucru aflate în laboratoarele de informatică din unitatea de învățământ din care provine profesorul evaluator. Profesorii evaluatori pot alege să își desfășoare activitatea de pe computere aflate într-un alt spațiu (de exemplu, bibliotecă, Centrul de Documentare și Informare, cabinetul disciplinei, cancelarie, domiciliul personal).
Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui.
Calendar Simulare Evaluarea Națională 2024 (pentru clasa a VIII-a)
05 februarie 2024 – Limba și literatura română – probă scrisă
06 februarie 2024 – Matematică – probă scrisă
07 februarie 2024 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
23 februarie 2024 – Comunicarea rezultatelor