7.4 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Facultatea de Medicină a ULBS, modernizată. Investiții de peste 1,5 milioane de lei

Cele mai citite

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a făcut o nouă investiție în infrastructura educațională. De data aceasta, a investit peste 1,5 milioane lei în Facultatea de Medicină, unde au fost realizate lucrări de reabilitare și modernizare a spațiilor didactice și auxiliare, cât și investiții în aparatură didactică modernă destinată studenților. Conducerea Facultății de Medicină a mai precizat că, începând cu următorul an universitar, două noi programe de studiu de licență, ce au fost avizate de către ARACIS.
Conform ULBS, la Medicină au fost astfel realizate lucrări de modernizare a corpului A al clădirii, însemnând refacerea completă a zidăriei, înlocuirea obiectelor sanitare și refacerea branșamentelor de apă la grupurile sanitare, înlocuirea tavanele casetate, reabilitarea instalație electrice a corpului A, precum și montarea de covor PVC în spațiile renovate.
De asemenea, a fost modernizat un amfiteatru cu 80 de locuri ce vine în sprijinul studenților pentru diversele activități didactice, începând chiar cu acest semestru.
În ceea ce privește dotările cu aparatură necesară studiului, au fost achiziționate simulatoare pediatrice pentru nursing și de resuscitare adulți, precum și cinci manechine didactice, dintre care un manechin complex pentru nursing și un manechin CPR de resuscitare avansată și defibrilare.
„Aceste investiții sunt cele mai importante realizate în ultimii ani în Facultatea de Medicină, iar de ele vor beneficia toți studenții, indiferent de specializare sau an de studiu. Toate aceste investiții vin să contribuie la infrastructura deja există în cadrul Facultății de Medicină, care, începând din anul universitar 2022-2023m va avea în oferta educațională încă două noi programe de studiu de licență, ce au fost avizate de către ARACIS. Este vorba de programele de licență: Medicină (în limba engleză) și Balneo-fizio-kinetoterapie și recuperare. Fiecare dintre aceste noi specializări va putea înmatricula un număr de maxim 60 de studenți, pornind din anul universitar 2022-2023”, a declarat conf. univ. dr. Radu Fleacă, decanul Facultății de Medicină.


 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Sociologul sibian Mihai Rusu explică succesul lui Călin Georgescu și implicațiile Tik-tok

Sociologul sibian Mihai Rusu consideră că succesul lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidențiale este „cea mai...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect