Cea mai iubită învățătoare din Șeica Mare este Doamna Gina, așa cum îi spun toți copiii. Se numește Virginia Benghea și își inspiră în fiecare zi elevii.
Tibi, un fost elev din urmă cu aproximativ 25 de ani este un foarte bun exemplu. Virginia Benchea i-a promis că poate face orice își dorește, iar pentru a-i demonstra a învățat să cânte la fluier cu degetele de la mâini legate cu elastic.
„Tibi avea, la fiecare mână, câte două degete lipite între ele. Așa s-a născut. I-am spus că poate să facă orice, ca toți ceilalți copii, chiar să cânte la fluier”, spune doamna Gina.
Povestea Doamnei Gina a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu
„Despre Virginia Benghea, învățătoare în Șeica Mare, vorbește multă lume din satele de pe Valea Visei.
Pentru că doamna Gina este cea care le pune elevilor săi aripi. Pe holul principal din Școala Gimnazială Șeica Mare, Virginia Benghea a pictat, alături de elevii săi, o pereche de aripi.
Este, poate, cel mai instagramabil loc din școală. „Aripi spre viitor” stă scris, deasupra, lucru tocmai confirmat și de cei 7 absolvenți ai generației precedente, care, cu note mari, au intrat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.
Alți câțiva au ajuns la „Goga” sau „Pedagogic”, oferind încă un motiv de mândrie pentru școala din Șeica Mare, pe băncile căreia, între 1948 și 1950, s-a aflat și Paul Goma, cel care avea să devină unul dintre cei mai străluciți scriitori disidenți ai regimului comunist”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu.
„Am observat că atunci când pictează sau cântă, copiii sunt mult mai liniștiți. Devin prieteni. Așa m-am apucat să învăț să cânt și la chitară.
Alături mi-a fost și soțul, care a învățat în rând cu mine. Amândoi aveam deja peste 40 de ani, dar nu ne-a fost greu și chiar a meritat. Copiii merită orice efort”, spune Virginia Benghea.
În urmă cu 12 ani, cea mai iubită învățătoare din Șeica Mare, a început să se deplaseze cu ajutorul unui baston.
„Sănătatea a trecut, la un moment dat, pe locul doi, iar acest lucru m-a adus în situația de a mă deplasa mai greu.
Am o problemă la coloană, dar asta nu mă împiedică să mă urc pe scară atunci când, alături de copii, pictez pereții din școală.”
Pe ulițele din Șeica Mare, Calvaser, Buia, Boarta, Ștenea sau Petiș sunt multe șanse să răsune acorduri vesele de chitară.
Prin case, copiii își pregătesc temele și, în mod sigur, majoritatea se pricep foarte bine la desen.
„Acestea sunt semnele clare că doamna Gina reușește să dea aripi copiilor, insuflându-le drag de carte și de frumos, dar și respect pentru aproapele lor”, transmite Consiliul Județean Sibiu.