-2.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

FOTO – ”O școală pentru comunitate, o școală pentru toți”, proiect european demarat la Păuca

Cele mai citite

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Căminul Cultural din comuna Păuca, conferința de lansare a proiectului european ”O școală pentru comunitate, o școală pentru toți”. Obiectivul principal al acestui proiect este creșterea atractivității educației și prevenirea abandonului școlar, prin participarea copiilor la programe de educație timpurie, îmbunătățirea rezultatelor școlare și accesul elevilor din mediul rural la învățământul secundar superior.
250 de copii cu vârste între 6 și 16 ani și 90 de copii cu vârste între 2 și 5 ani, din comuna Păuca și din satele aparținătoare, vor beneficia de programe de tipul ”școală după școală”, de activități creative, artistice și sportive, de consiliere și programe de dezvoltare personală, care să le crească interesul pentru școală și să contribuie la crearea unui mediu tolerant, dar vor primi și sprijin material: hrană caldă, îmbrăcăminte și rechizite. Tot în cadrul acestui proiect se vor desfășura campanii de conștientizare a părinților cu privire la importanța participării copiilor la școală și vor fi organizate programe de educație parentală.
Conferința de lansare a fost deschisă de managerul de proiect, Augustin Mureșan, care a explicat ce presupune acest proiect. ”Activitățile sunt astfel gândite încât să atragem copiii și părinții către educație. Ne dorim să creăm un context educațional atractiv, în care copiii să-și dorească să participe, adoptând diferite metode, unele cu impact pe termen scurt și concret, precum sprijin material, hrană caldă, activități interesante, pentru ca apoi să intervenim prin programe ce vor contribui la impactul pe termen lung, adică recuperarea decalajului educațional, îmbunătățirea rezultatelor școlare și diminuarea riscului de părăsire a școlii datorită insatisfacției generate de insuccesul școlar”, a precizat Augustin Mureșan.
Toate aceste activități se vor va desfășura pe o perioadă de 36 de luni. ”Am inițiat acest proiect, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani, convinși fiind că, în acest fel, asigurăm un viitor mai bun acestei comunități. Ne bazăm pe cadrele didactice implicate în proiect și pe partenerii noștri pentru a obține rezultate concrete în ceea ce privește creșterea nivelului de educație al copiilor din comunitatea noastră”, a declarat Niculae Dancu, primarul comunei Păuca.
Conferința s-a încheiat cu un spectacol oferit copiilor, părinților și cadrelor didactice prezente la eveniment de către Asociația Culturală Play. Spectacolul a cuprins momente muzicale cu copiii de la cercurile de chitară ale Asociației Culturale Play coordonați de Ilie ”Manole” Vlad, momente de poezie susținute de actorul Claudiu Fălămaș de la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gong”, dansuri și cântece populare cu Ansamblul ”Doina Secașelor” condus de Ioan Toader și Mariana Cucerzan.
Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, în cadrul Axei 6, și va fi implementat de Primăria Comunei Păuca în parteneriat cu școala gimnazială din localitate și cu Asociația Culturală Play din Sibiu. Valoarea totală a proiectului este 3.115.689,64 lei.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Ce mașini vor avea polițiștii din România pentru intervenții. Primele imagini au apărut deja

Cel mai nou model Dacia va fi folosit de polițiștii din România, câteva imagini cu un asemenea transport de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect