0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Grădiniţa cu P.P. Learn & Play parteneră într-un proiect Erasmus+ dedicat cărților

Cele mai citite

Un proiect Erasmus + dedicat cărților și importanței acestora în dezvoltarea copiilor se desfășoară la Grădiniţa cu P.P. Learn & Play, din Sibiu, în parteneriat cu alte cinci țări europene (Polonia, Grecia, Italia, Spania și Lituania). Proiectul se numește „BOOK STORY”, se desfăşoară pe parcursul a doi ani şi ȋsi propune să promoveze dragostea pentru lectură, pentru poveşti, ȋntr-o lume aflată ȋntr-o permanentă schimbare şi ȋn care calitatea educaţiei timpurii este extrem de importantă.
În acest context a fost creat proiectul Book Story (Become Open On Knowledge, Spend Time  On Reading, Youngster). Este conceput pentru 834 de preşcolari şi şcolari cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani din șase țări europene, oferind astfel o viziune largă asupra diferitelor tipuri de culturi și moștenire culturală.
Proiectul este format din șase părți, fiecare parte fiind un capitol diferit în „povestea cărţii noastre”. Conținutul lor se referă atât la citire cât și la scriere sub diferite aspecte. Se vor folosi metode inovatoare de predare, cum ar fi CLIL și PBL, gândire critică, „learning by doing” și, de asemenea, instrumente TIC de bază, necesare în comunicarea și cooperarea în diferite activități.
„Ideea principală este descoperirea bucuriei pentru lectură de către cei mici. Vrem să îi atragem către cărți, să le arătăm că cititul poate fi distractiv și explorator. Prin diferite activități de proiect multicultural, dorim ca elevii să trăiască aventura uimitoare cu cărți. Citirea cărților obișnuite duce la schimbarea obiceiurilor și la instalarea nevoii de lectură, apreciază valoarea lecturii – de asemenea ca mod diferit de a petrece timpul. Prin contactul cu literatura, elevii își vor îmbogăți vocabularul, imaginația și creativitatea”, spune Eliza Daniela Cumpănășoiu, coordonator proiect, din cadrul grădiniței.
Activitățile propuse sunt potrivite capacitatilor fizice și cognitive ale preşcolarilor. Aceasta permite implicarea tuturor elevilor în toate activitățile, indiferent de originea lor, poziția socio-economică sau istoricul educațional, precum și abilitățile, genul sau deficiențele lor. Proiectul  pregătește copiii pentru provocările viitorului. Încurajează dezvoltarea competențelor lor sociale, educația mediatică, efortul în echipă și responsabilitatea, încrederea în sine, inițiativa, curiozitatea și creativitatea și le permite un început egal în următoarea etapă a educației.
BOOK STORY este inovator în cazul mobilităților ȋn străinătate ce implică copiii din grădiniţa alături de părinţi şi de cadrele didactice, fiind o mare provocare educațională și culturală,având în vedere experiența dificilă cu copii atât de mici, dar nu imposibil de realizat. Pentru noi, elevii noștri sunt cei mai importanți participanți și destinatari ai proiectului, de aceea dorim ca aceștia să trăiască proiectul cu inimă și experiență directă în țările partenere. Participarea la proiect va contribui semnificativ la dezvoltarea tuturor instituțiilor implicate, de asemenea după finalizarea acestuia, în special în procesul de internaționalizare”, mai spune Eliza Daniela Cumpănășoiu.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect