Ministerul Educației și Cercetării a lansat astăzi portalul de informare educatiacontinua.edu.ro, instrument online dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, ca urmare a evoluției pandemiei de COVID-19. Pe acest site au fost publicate și ghidurile pentru noul an școlar, pentru toate formele de învățământ preuniversitar.
Anunțul a fost făcut de ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi, 1 septembrie.
„Așa cum am promis, în această perioadă am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ. Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învățământ, prin raportare la particularitățile acestora. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziție ghiduri pentru: educație timpurie, învățământ preșcolar, învățământ primar, gimnazial și liceal, dar și pentru învățământ vocațional, profesional și tehnic și, nu în ultimul rând, pentru învățământul special. Toate aceste materiale-suport sunt publicate pe educatiacontinua.edu.ro”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, potrivit noului portal de informare al MEC.
Rolul portalului educatiacontinua.edu.ro este de a facilita accesul direct la informare pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Acesta va cuprinde toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același spectru tematic, grupate pe arii de interes, respectiv cicluri de învățământ.
Ce conțin ghidurile pentru începerea noul an școlar
Odată cu lansarea portalului, au fost publicate și ghidurile pentru învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, profesional și tehnic, vocațional și special.
Ghidurile conțin principii de selectare și organizare a scenariilor, procedura de alegere a scenariilor, exemple de aplicare a scenariilor, dar și propuneri pentru un orar organizat modular. Toate ghidurile pot fi consultate pe site-ul http://educatiacontinua.edu.ro/,