10.2 C
Sibiu
miercuri, aprilie 2, 2025

Noi proiecte europene Erasmus la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu – Roșu

Cele mai citite

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu – Roșu a semnat contractele de finanțare pentru trei proiecte Erasmus+, Acțiunea-cheie 2: proiecte de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Este vorba despre „Metode utile de combatere a violenței în școli”, „Strategii incluzive” și „Gândește ecologic”.

Primul proiect face parte din programul Erasmus Plus și este un parteneriat strategic între școli din șase țări europene. România este țara coordonatoare, alături de ea mai sunt Turcia, Italia, Lituania, Bulgaria și Grecia. Proiectul se va desfășura pe o durată de 24 de luni începând cu data de 1 septembrie 2018, iar finanțarea va fi în sumă maximă de 29.310 Euro. Obiectivul principal al proiectului constă în combaterea violenței în școală și se adresează în mod egal profesorilor, cât și elevilor. Vârsta elevilor participanți este între 8 – 18 ani.
Cei de-al doilea proiect face parte din programul Erasmus Plus și este un parteneriat strategic între școli din cinci  țări europene. Turcia este țara coordonatoare, iar alături de ea sunt România, Italia, Polonia și Portugalia. Proiectul are o durată de 24 de luni. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 19.579 Euro. Scopul este acela de a încerca să se găsească modalități de încurajare și includere a elevilor aflați în situații de risc în activitățile comunității și pe piața muncii. Vârsta elevilor participanți este între  5 și 14 ani.
Ultimul proiect este un parteneriat strategic între școli tot din cinci  țări europene. De această dată țară coordonatoare este Bulgaria țara coordonatoare, alături de care sunt România, Italia, Letonia și Turcia. Acesta are o durată de 24 de luni și o valoare totală eligibilă de 18.825 Euro. Obiectivul principal este de a contribui la formarea unei atitudini ecologice pozitive, permanente față de natură. Vârsta elevilor participanți este între  14 și 18 ani.
Grupul ţintă al acesor proiecte este alcătuit din elevii și cadre didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu.
Proiectele Erasmus + sunt menite să asigure dezvoltare personală, profesională şi socială a elevilor, prin dobândirea de competenţe (cunoştinţe, abilităţi, atitudini) într-un context internaţional precum şi recunoaşterea acestor abilități profesionale și de viață.

Publicitate
Ultimele știri

Avertisment Transelectrica: O pană de curent majoră ar putea avea loc de Paște

O pană de electricitate ar putea afecta România şi Europa, de Paşte, avertismentul fiind lansat chiar de Transelectrica.Potrivit observatornews.ro,...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect