13.2 C
Sibiu
luni, mai 13, 2024

Peste 2.900 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Vineri s-a încheiat etapa de înscriere a elevilor absolvenți din clasele a VIII-a pentru susținerea examenului de Evaluare Națională 2021. Examenul începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se desfășoară proba scrisă la Matematică, iar vineri, 25 iunie, proba scrisă la Limba și literatura maternă. Probele pentru examenele naționale încep la ora 9. În județul Sibiu. Peste 2.900 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscrie pentru Evaluarea Națională, care se va desfășura în 79 de centre de examen.

Publicitate

Evaluarea Națională pentru elevii din clasele a VIII-a se va desfășura numai în unitățile de învățământ cu personalitate juridică. Se va asigura transportul elevilor din structuri în unitatea cu personalitate juridică și din unități cu sub 10 elevi cu microbuz școlar/transport autorizat, elevii fiind însoțiți de un cadru didactic pe durata transportului.

Publicitate

Cele mai mari centre de examen sunt Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu (132 elevi), Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu (96 elevi) și Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu (92 elevi), iar cele mai mici sunt Școala Gimnazială ”Ioan Ban Dascălu” Poiana Sibiului (10 elevi), Școala Gimnazială Nr. 23 Sibiu și Școala Gimnazială Ațel (11 elevi).

Publicitate

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 29 iunie, până la ora 14 în centrele de examen)â. Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul de evaluare naţională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie, în intervalul orar 16-19 și 30 iunie, în intervalul orar 8-12. Acestea pot fi depuse sau transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie.

“Candidatul major şi părinţii/reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene/Comisiei municipiului Bucureşti de organizare a evaluării naţionale vizualizarea lucrării/lucrărilor proprii/propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale, după etapa de soluţionare a contestaţiilor. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea şi/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (120 minute), din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare cu datele personale ale elevului (timpul necesar acestei completări fiind de 15 minute). Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie cu o linie orizontală și completează alături răspunsul considerat corect. Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

La solicitarea comisiilor județene/comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea/reducerea perioadelor de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate mai sus în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen

De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Ei nu pot avea asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul”, a spus profesorul Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Transilvania Tattoo Expo oferă în premieră un spectacol în cadrul FITS

Transilvania Tattoo Expo a adus o surpriză deosebită în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.Cinci artiști din...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect