Peste 60.000 de elevi din judeţul Sibiu sunt aşteptaţi, luni, în noul an şcolar 2021-2022. Excepţie vor face elevii din Şeica Mică, aceştia urmând să intre direct în scenariul online din cauza ratei de incidenţă din comună.
Luni, 13 septembrie, cei 61.897 de copii (antepreșcolari, preșcolari și elevi) sunt așteptați la debutul noului an școlar. Și pentru acest an școlar vor fi respectate măsurile privind organizarea activităților în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. La nivelul județului Sibiu funcționează 343 unități de învățământ de stat și particular, dintre care 181 cu personalitate juridică și 162 de structuri școlare. Toate unitățile de învățământ din județul Sibiu au autorizație sanitară de funcționare.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, nu se vor prezenta la cursuri în unitatea de învățământ/instituția de învățământ cei confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, aflați în perioada de izolare la domiciliu, cei care sunt declarați contacți direcți cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2 și se află în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată şi cei care au fost testați și așteaptă rezultatele sau locuiesc cu o persoană care prezintă simptome, care a fost testată și care așteaptă rezultatele.
De asemenea, cursurile se vor desfășura în sistem online, total sau partial, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitatea în care se află unitatea de învățământ este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității. Din cauza incidenței cumulate a îmbolnăvirilor cu Sars-CoV-2 de 6,13 din comuna Șeica Mică, elevii care sunt înscriși la Școala Gimnazială Șeica Mică, începând de luni – 13.09.2021, vor desfășura orele în sistem online, intrând în scenariul 2.
În acelaşi timp, unitățile de învățământ au raportat un număr de 4 cadre didactice și 1 elev depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2. Potrivit unui ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, ”dacă starea de sănătate le permite, elevii/studenții/personalul didactic pot continua activitatea didactică în sistem on-line sau vor fi scutiți medical și vor recupera ulterior”.