Fidel crezului său că bunăstarea unui oraș depinde în mare măsură de calitatea educației locuitorilor săi, edilul-șef din Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache a inițiat în perioada 16-20 februarie 2015, proiectul “Şcoala și comunitatea”, aflat la a doua ediție.
Copșenii au fost informați în mod transparent, despre implicarea Consiliului Local al orașului în activitatea instructiv-educativă a instituțiilor de învățământ din oraș. De asemenea, în școli, elevii au fost informați despre eforturile pe care comunitatea locală le face pentru a avea spații școlare moderne, curate, adecvate pentru obținerea unor rezultate bune la învățătură și la activitățile extra-curriculare pe care Primăria Copșa Mică le sprijină ori de câte ori este solicitată.
Manifestările programului s-au încheiat la finele săptămânii trecute, când părinții și bunicii, (aproximativ 60 de persoane), au vizitat toate unitățile de învățământ din oraș.
La Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu” Copșa Mică, punctul final al vizitei, peste 160 de persoane (părinți, cadre didactice, reprezentanți ai autorităților și organizațiilor locale) au concluzionat că între instituțiile de învățământ din oraș, autorități și părinți, există o bună colaborare menită, așa cum primarul Daniel Tudor Mihalache, în cuvântul său adresat invitaţilor și-a exprimat speranța, să asigure nivelul de educație prin care copiii și tinerii din oraș și comunele învecinate, să poată accede la nivelurile superioare de învățământ sau pe piața muncii, la același nivel de competitivitate cu elevii din Mediaș, Sibiu, Blaj.
„Putem afirma că orașul Copșa Mică este pregătit pentru descentralizarea sistemul educațional (inevitabil în viziunea noastră), pentru atunci când școlile vor avea manageri angajați de comunitate, când rolul acesteia în determinarea meseriilor în care se vor pregăti tinerii din zonă, în stabilirea numărului de locuri în școli, va fi cu adevărat luat în seamă”, explică reprezentanții copșeni.