4.1 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Proiecte inedite pentru o educație pe care copiii o merită

Cele mai citite

12.000 dintre cele mai bine cotate cărți pentru micuți au fost donate de Fundația Keep Giving copiilor din gradinițele de la sat. Totul s-a întâmplat în cadrul unui super proiect dedicat educației. Este vorba despre cărțile „Ursule Brun, ursule brun, tu ce vezi?”, semnată Eric Carle și Bill Martin, și „Omida Mâncăciosă”, de Eric Carle. Fiecare copil din mediul rural, care frecventează grădinița, a primit aceste două cărți. La fel și educatoarele lor, iar ca gestul să fie unul de sărbătoare, reprezentanții fundației au decis să găsescă voluntari care să meargă în grădinițe, să înmâneze cărțile copiilor și să le citească. Au reuși să strângă peste 200 de voluntari, care inițial, au fost instruiți prin cursuri speciale, ca, mai apoi, să ducă misiunea la bun sfârșit. Cărțile dezvoltă abilitățile copiilor, îi învață să numere, le arată culorile, le descoperă o parte din ciclul naturii și le vorebește, pe limba lor, despre alimentație. Atât copiii, cât și educatoarele au primit foarte bine demersul.

„A fost extraordinar! Copiii au fost foarte bucuroși să primească aceste cărți. Mulți dintre ei le știu, deja, pe de rost. Primim filmulețe cu ei cum le povestesc. Știu că neam ales un drum destul de dificil pe partea de educație și nici măcar nu putem spune că dacă am dat 22.000 de cărți, gata, copiii o să iubească să citească și o să frecventeze școala. Nu știm. Este, însă, un proiect pe termen lung și noi avem încredere că din cei 11.000 de copii există o parte la care se schimbă ceva, la care a ajuns un plus de valoare”, spune Andreea Miron, președinte al Fundației Keep Giving.
Fundațiia Keep Giving a fost înființată acum doi ani. Ei sunt parteneri ai Asociației Ovidiu.ro, dar își desfășoară activitatea în județul Sibiu. Acțiunile lor sunt în domeniul edicației, pentru că, unul dintre scopurile principale ale reprezentanților fundației este acela de a ridica nivelul de educare al copiilor.
Primul proiect l-au desfășurat în anul școlar 2016 – 2017 și prin intermediul său au fost oferite vouchere în valoare totală de 60.000 lei fiecărei grădinițe în care existau copii ce făceau parte din programul „Fiecare copil în grădiniță”. Din acești bani, educatoarele și-au putut face necesarul la clasă.
Cel de-al doilea proiect a fost anul trecut și a constat în oferirea de kituri educaționale. Fiecare kit a conținut câte 5 sau 6 cărți. De asemenea, au fost donate în județ și 20 de grădi biblioteci pe stilul Montessori. Au fost utilate cu cărți care să fie în folosul copiilor, fără zâne, fără prințese, doar educative.
„Am înființat această fundație pentru a face ceva în folosul educației, aici, în Sibiu. Am ales să ne axăm pe satele din județ, pentru că acolo sunt copiii mai săraci. Ceea ce ne dorim noi nu este să ajutăm elitele, ci să creștem puțin media. Ca să reușim asta trebuie să-i ajutăm pe cei care sunt jos în România. Otreime din populația țării noastre este analfabetă
și trebuie, măcar să încercăm să schimbăm acest lucru. Avem oameni care nu știu să scrie sau să citească, avem copii ai căror părinți nu știu să scrie sau să citească. Acești
copii se află, în general, în pericol de a abandona școala. Aici ne-am propus noi să ajutăm și suntem deschiși. Orice cadru didactic are un proiect sau o propunere pentru noi, îl vom sprijini”, mai spune Andreea Miron.
Următorul proiect va fi în 2019. Fundația își propune să le ofere copiilor din satele îndepărtate și foarte îndepărtate de Sibiu, o zi plină. Asta înseamnă un spectacol la Teatrul Gong, o călătorie în Piața Mare și câteva ore petrecute în Muzeul Satului. De asemenea, vor fi continuate proiectele care implică dăruirea de cărți.
Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Sibiancă de 73 de ani, rănită în timp ce traversa pe roșu

O sibiancă a fost rănită într-un accident rutier produs vineri seara pe Bulevardul Corneliu Coposu, în municipiul Sibiu.Din primele...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect