Cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 21 din Sibiu au participat, în perioada 7 – 13 mai, la o întâlnire, în Italia, în cadrul unui Proiect de Parteneriat Strategic Erasmus+, ce are ca temă centrală atragerea elevilor la școală prin intermediul jocurilor, prevenirea și combaterea absenteismului și abandonului timpuriu. Din delegație au făcut parte directorul instituției de învățământ, prof. Alexandru Tacoi, coordonatorul de proiect, prof. Ileana-Carmen Dămean, și profesoarele Sînziana Salomie, Silvia-Camelia Han, Gianina Moaghen și Crina Constantinescu. Întâlnirea s-a axat pe discuții și activități având ca temă „Învățarea prin cooperare”. Participanții au asistat și s-au implicat în activități și lecții susținute de colegii italieni, alături de elevi. Școla Gimnazială nr. 21 este partener în proiect începând cu 1 octombrie 2015, alături de școli din Bari – Italia, Iraklion – Grecia, Torbali (Izmir) – Turcia, Starachowice – Polonia și Yurukovo -Bulgaria. Până în prezent au avut loc trei întâlniri de lucru, la școli din Turcia, Bulgaria și Italia. Temele și activitățile la care au fost implicați participanții au abordat idei precum „Jocuri pentru dezvoltarea creativității”, „Jocuri în activități extracurriculare” și „Jocuri în învățarera prin cooperare”.
Pe tot parcursul derulării proiectului, elevii au realizat, împreună cu profesorii, logo-uri cu care au participat la un concurs, au realizat înregistrări audio – video cu piese de teatru românești, au confecționat obiecte de artizanat specifice zonei, au elaborat o carte de benzi desenate, după povestea lui Ion Creangă „Ursul păcălit de vulpe”. De asemenea, elevii celor șase țări participante la proiect au făcut schimb de înregistrări cu diferite jocuri specifice lor, au învățat să numere de la 1 la 10 în cele șase limbi, au utilizat la clasă aplicații pe care profesorii lor le-au descoperit în vizitele de proiect. Toate materialele realizate de elevi au fost prezentate, atât în cadrul întâlnirilor la nivel internațional, cât și în școală, părinților, colegilor și profesorilor.
Proiectul „Learning through games to keep children at school” este sprijinit financiar de Comisia Europeană, iar detalii despre activitățile în care elevii școlii sunt implicați activ puteți găsi pe site-ul proiectului http://sto.starachowice.org/erazmus_plus/index.html sau pe cel al școlii www.sc21sb.ro.