6.3 C
Sibiu
miercuri, noiembrie 27, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

150.000 lei burse pentru studenții sibieni

Cele mai citite

Studenții sibieni din ani terminali au primit astazi, 7 decembrie, în cadrul unei conferințe organizate la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediuluio provocare din partea Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Este vorba despre o bursă în valoare de 150.000 lei dedicată cercetării efectelor consumului moderat de bere asupra organismului. Nu este o noutate, pentru că, acest program de burse oferit de Centru a ajuns la cea de-a VI-a ediție și a finalizat 4 proiecte de cercetare, până în prezent. Bursele sunt acordate pentru efectuarea de studii științifice, cu caracter de noutate și originalitate, privind efectele consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Programul se adresează studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzilor, doctoranzilor sau post-doctoranzilor din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparțină unei instituții de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Astfel, dacă oricine din cei menționați poate demonstra, cu studii, cifre și analize, că berea consumată moderat este benefică pentru organismul uman și îi impresionează pe organizatori, poate primi bursa. „Ne bucurăm că am avut ocazia să întâlnim aproape în toată țara tineri pasionați de cercetare care dedică timp pentru realizarea de studii științifice. Inițiativa noastră, ajunsă anul acesta la cea de-a șasea ediție, le cultivă această pasiune, oferindu-le resursele să își pună în practică ideile. Demersul nostru s-a născut din dorința de a aduce în atenția comunității medicale și a publicului larg informații relevante care să contribuie, în primul rând, la adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat în rândul românilor. Atenția noastră se îndreaptă, într-adevăr, în special asupra berii, o băutură fabricată din ingrediente naturale, foarte prezentă în dieta românilor, dar dorim ca prin efortul de cercetare să ne consolidăm poziția de sursă de informare pentru adoptarea unei nutriții echilibrate”, a declarat dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă, Secretar general al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.   
Proiectele pot fi depuse, în perioada 1 decembrie – 31 martie, în variantă electronică, la adresa de email [email protected]. Evaluarea acestora va avea loc până la finalul lunii aprilie 2017.
Înfiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.  
 


 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Coliziune între două TIR-uri pe A1. Trafic îngreunat în zona municipiului Sibiu

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier se desfășoară dirijat, pe prima bandă, pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect