Summit-ul din Sibiu le este explicat, în această săptămână, elevilor din Rășinari.
„Școala de Summit” este un eveniment organizat de Școala Trimitoare ce se derulează între 6 – 10 mai și care va pune în discuție valorile și viitorul Uniunii Europene.
„Școlarii din Sibiu sunt direct influențați de acest eveniment de rang înalt, dar oare ce înțeleg din el? Câteodată nici noi, adulții, nu cunoaștem sau înțelegem toate detaliile legate de UE, deși e contextul politic, social și istoric în care trăim din 2007. De multe ori este vorba doar de lipsa dispoziției de a analiza anumite aspecte din sfera politcului, mai ales la nivel european, fiindcă ni se pare că nu prea ne privesc. Totuși, școlarii din România zilei de azi s-au născut în Uniunea Europeană. Probabil nu pot înțelege, încă, tot ce ține de acest subiect, dar ar trebui să aibă disponibilitatea să-l abordeze, încă de pe acum. Ne propunem, așadar, să sădim această dispoziție de a se interesa de destinul Uniunii Europene și al României, în cadrul acestei structuri. În viitor, sperăm să aibă deja acest punct de plecare pentru a afla, a înțelege și a face mai multe”, spun organizatorii.
Printre temele abordate se numără „27 de țări diferite”, „Reconstrucția cetății EU27”, „Meserii și roboți”, „Summit-ul și alte povești ale UE” și „La final, e vorba și de bani”.
Summit-ul de la Sibiu se va desfășura pe 9 mai. La eveniment sunt așteptați 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti.