14.1 C
Sibiu
miercuri, mai 14, 2025

Tabăra Națională „Jocul ca Teatru”, la ceas aniversar

Cele mai citite

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu în parteneriat cu Asociaţia DRAM CENTER 07 SIBU și ASOCIAŢIA Internațională de Tineret „BECOME“ Sibiu organizează, în perioada 29 iulie – 4 august, la Centrul de Agrement Rîul Sadului cea de-a V-a ediție a Taberei Naționale „Jocul ca Teatru”. Tabăra este finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului prin Programul Național „Tabere Naționale și Tematice”.
Ediția aniversară din acest an reunește peste 90 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, din 15 județe ale țării. Sub îndrumarea animatorilor de tineret, a tinerilor actori și a formatorilor, tinerii participă la ateliere de scenarii și de mișcare, realizează afișe, costume și vor pune în scenă o piesă scrisă, concepută și prezentată chiar de ei, în fața celorlalți colegi.
Prin metode de educație nonformală și de educație prin joc, activitățile urmăresc dezvoltarea individuală a participanților, creșterea încrederii de sine, dezvoltarea abilitaților de comunicare și interacținea în grup, dar și implicarea comunitară, spiritul de inițiativă, iar în final realizarea unui proiect inițiat de tineri de la idee la punerea în practică.
Am ales să vin în această tabără deoarece îmi place să calătoresc şi să interacţionez cu oameni noi. Mă bucur că am ajuns într-un loc plăcut, aici invăţ că trebuie să fim toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Activităţile sunt distractive, dar şi educative”, spune Raluca Trotea din Târgu Jiu.
Prin educația nonformală, formatorii au reușit să-și atingă obiectivele propuse: „Instructorii sunt foarte funny şi nu e nimic ca la școală, e ceva mai modern” a spus Ioana Bumbea din Reşiţa.
Unii dintre tineri au mai participat la edițiile anterioare ale taberei „Jocul ca teatru” și au revenit cu entuziasm la ediția aniversară de 5 ani: „Fiind deja al treilea an în care particip, mă bucur să văd atât feţe noi şi unele din cele vechi. Este o modalitate prin care tineretul are ocazia să se cunoască, să facă schimb de experienţă şi să vadă ce înseamna să fii actor”, ne-a spus Andrei Tunaev din Sulina.
Câțiva dintre cursanții care au participat constant la toate edițiile Taberei „Jocul ca teatru” studiază în prezent la universități de Teatru din Anglia, Germania sau România, dar și la facultăți de Comunicare și Management Cultural.
Chiar dacă programul de activități este complex, iar tinerii au sarcina realizării unei piese de teatru, serile se încheie cu momente artistice care culminează cu ropote de aplauze și hohohe de râs: „Tabăra este genială, în același timp amuzantă, dar şi stresantă” după cum a concluzionat Alex Rus din Sibiu.
Organizatorii urmăresc ca la această ediție specială să editeze o carte care va cuprinde experiența celor cinci ani, fotografii și filme cu activitățile taberei, mărturii de la participanți și interviuri.
Activitățile pot fi urmărite în timp real pe blogul Taberei „Jocul ca teatru” 2016 : https://joculcateatru.wordpress.com/ .

Publicitate
Ultimele știri

Lovitură grea pentru Ursula von der Leyen în scandalul vaccinurilor COVID. Comisia a ascuns ilegal SMS-urile cu Pfizer

Instanța supremă a UE a anulat decizia Comisiei de a refuza ziarului New York Times accesul la mesajele schimbate...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect