Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu anunţă demararea activităţilor din cadrul proiectului „Abordare inovativă şi pachet de resurse suport pentru stimularea participării la educatie” (STIMUL).
Obiectivul proiectului îl constituie creşterea calităţii intervenţiilor integrate preventive şi remediale de informare, consiliere si educaţie de tip „a doua şansă” pentru un grup ţintă de 1275 de persoane din 3 regiuni de dezvoltare, Sud-Vest Oltenia, Centru si Nord-Vest pentru conştientizarea şi valorificarea beneficiilor parcursului educaţional, în vederea diminuării fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi a abandonului şcolar.
Prin obiectivele sale generale şi specifice, proiectul se înscrie în AXA PRIORITARĂ 2 – Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul Major de Intervenţie 2.2. Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii.
Grupul ţintă din judeţul Sibiu va fi format din 75 persoane care au părăsit de timpuriu şcoala, 84 preşcolari, 200 elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii şi 70 parinti/tutori ai elevilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii / tutori ai preşcolarilor. Tinerii cuprinşi în proiect pe a doua şansă şi cei cu risc de părăsire timpurie a şcolii vor beneficia de subvenţii pe o perioadă de 3 luni.
Grupul ţintă vizează în special populaţia romă, persoanele cu dizabilităţi si persoanele din mediul rural, precum şi alte categorii de grupuri vulnerabile.
Persoane de contact:
Daniela Muntean, coordonator implementare proiect, ISJ Sibiu
Livia Creţulescu, expert diseminare proiect, ISJ Sibiu