fbpx
Acum citesti:
Muzică Jazz se îmbină cu experiența Eat Local
Intreg articolul 4 minute de lectura

Muzică Jazz se îmbină cu experiența Eat Local

Mozaic Jazz Festival împreuna cu Eat Local (eat-local.ro) au realizat un parteneriat cu scopul de a oferi participanților accesul la o experiență culinară cu produse din regiunea Sibiului. Mozaic Jazz Festival va avea loc în perioada 10-11 noiembrie. Tord Gustavsen, Steve Coleman and Five Elements, Trilok Gurtu, David Krakauer, The Ploctones sau Jaga Jazzist sunt doar câteva dintre artiştii care au urcat în ediţiile anterioare pe scena festivalului.

Eat Local este o initiativa locala initiată de Iuliana Maria Labo si Cristian Valentin Cismaru (cunoscuți și pentru evenimentele culinare ale Asociației My Transylvania: Transilvania Gastronomică – Transilvanian Brunch) care promovează micii producători locali și consumul produselor gastronomice cât mai aproape de locul de producție.

Mozaic – Eat Local este modul prin care am ales, unindu-ne forțele într-o inițiativa privată, să promovăm patrimoniul local și să venim în întâmpinarea titulaturii de Regiune Gastronomică Europeană pe care Sibiul o va deține în 2019, pe de o parte, și de a le oferi participanților ocazia unor experiențe gastronomice și culturale inedite, pe de altă parte.

Zona de bar și jam session din incinta Redal Expo, spațiul de desfășurare al festivalului, va găzdui un bufet de unde participanții pot consuma din selecția de produse locale îngrijită de Eat Local. Producătorii locali sunt membri Slow Food și/sau Biocoop Sibiu, iar produsele vor fi însoțite de băuturi de proveniență locală, ca de exemplu berea artizanală 1717, vin și țuică de la producători locali certificați.

Pe lângă experiența culinară de la Redal Expo, vor fi organizate și brunch-uri în diferite zone pitorești din apropierea Sibiului.

Programul

Sâmbătă, 11 noiembrie,

ora 11.30- se va organiza un brunch în localitatea Cristian, la 9 km de Sibiu, cu tematica „Slănină și ceapă”, care va include diferite preparate reci, un fel principal, desert și băuturi nealcoolice, toate de proveniență locală. Acest brunch își propune reinterpretarea unor rețete tradiționale săsești din zona de sud a Transilvaniei. Brunch-ul va avea loc în curtea bisericii fortificate din Cristian sau în șura casei parohiale, în cazul în care condițiile meteorologice sunt nefavorabile. Pe lângă faptul că este o experiență culinară deosebită, brunch-ul le permite participanților să afle mai multe detalii despre istoria localității și vor avea ocazia să viziteze biserica, turnul slăninii și turnul clopotniței.

Duminică, 12 noiembrie

ora 11.30, va avea loc un brunch organizat în cartierul Gușterița, la 3 km de Sibiu. Evenimentul se va desfășura în curtea bisericii fortificate de pe strada Podului sau în la școala săsească, în funcție de condițiile meteorologice. Brunch-ul cu tematica „Flavours and Sounds of Transylvania”, va avea un meniu vegetarian, ce va include preparate și băuturi de proveniență locală. Participanții la brunch vor avea ocazia să asiste și la un concert de canto în biserică, cu melodii interpretate în română, engleză, germană și latină. Amatorii de drumeții vor putea face o mică plimbare pe Dealul Gușteriței.

Persoanele care doresc să participe la brunch-uri se pot înscrie pe eat-local.ro. Taxa de participare este de 75 lei/persoană/brunch.

Brunch Cristian “Slănină și Ceapă”, sâmbătă 11 nov. – https://eat-local.ro/event/3GWpmbkR5azJn4K/slnin-i-ceap

Brunch Sibiu – Gușterița “Flavours and Sounds of Transylvania”, duminică 12 nov. – https://eat-local.ro/event/q2VolejRRejNmGQ/flavours-and-sounds-of-transylvania-gusterita-sibiu-copy

Biletele pot fi achiziționate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

Mozaic Jazz Festival este cofinanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Mai multe detalii pe www.mozaicfestival.com

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.