fbpx
Acum citesti:
AFT Sibiu, la ceas aniversar: 171 de ani de învăţământ militar românesc
Intreg articolul 3 minute de lectura

AFT Sibiu, la ceas aniversar: 171 de ani de învăţământ militar românesc

Ziua de 13 iunie 2018 a reprezentat o zi de sărbătoare pentru întreaga comunitate academică militară sibiană. Se împlinesc  171 de ani de învăţământ militar românesc. Un moment aniversar ce justifică zicala conform căreia, „Sibiul a fost și rămâne fabrica de ofiteri.  Este locul în care tinerii iau lecții de patriotism și vitejie!” La ceas aniversar, Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, continuatoare și succesoare a tradițiilor educaționale si instituționale a primei școli militare de ofiteri din România, a organizat o serie de manifestări care au marcat acest moment de referință din istoria învățământului militar românesc. Ciclul manifestarilor a debutat cu ceremonialul militar desfășurat pe platoul academiei la care au participat membrii ai administraţiei publice locale şi centrale, ai comunităţii academice sibiene, foşti comandanţi ai instituţiei, pdrecum și studenți.

„Sărbătorim astăzi un eveniment important în viața Academiei Forțelor Terestdred- 171 de ani de ani de învățământ militar românesc,. Este o sărbătoare care capătă o simbolistică aparte în anul Centenarului Marii Uniri. Dacă la 13 iunie 1847 punctul de referință care marchează începutul învățământului militar în România, ale cărui tradiții ale cărui tradiții educaționale le moștenim, pot spune că am reușit de-a lungul celor 171 de ani să atingem o performanță în educație, investind în resursa umană și încercând permanent să îmbunătățim baza logistică. Schimbările nu se opresc pentru că  Academia Fortelor Terestre va intra într-o nouă etapă a dezvoltării, acest campus se va integra într-un campus modern, unde vor fi construite noi cămine studențești, spații comerciale, multe facilități de recreere și practicare a sportului, laboratoare și săli de specialitate adecvate instruirii pentru utilizarea echipamentelor și tehnicii militare.”, a transmis Ghiță Bârsan, rectorul Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”.

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” aniversează 171 de ani de învăţământ militar românesc. La Mulți Ani, AFT!

Publicată de Sibiu100% pe 12 Iunie 2018

Numele patronului spiritual al Academiei Forţelor Terestre, al istoricului şi revoluţionarului Nicolae Bălcescu, a fost atribuit distincţiei care se acordă, începând cu 2007, anual, celor mai merituoşi reprezentanţi ai comunităţii academice militare sibiene.  În acest an, premiul a fost acordat pentru rezultatele deosebite obţinute în pregătirea ştiinţifică, militară şi fizică studentei plutonier  adjutant Sorina Potcovaru și studentei sergent maior Petronela Lungu pentru rezolvatele obținute în competiții sportive internaționale și pentru promovarea imaginii academiei sibiene.

„Am intrat fără concurs în Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu datorită premiului obținut la Olimpiada de Limbă și Comunicare dar pentru mine, cariera militară a început încă de la vârsta de 14 ani când am optat pentru liceul militar. Am reușit să am rezultate bune datorită susținerii cadrelor militare și didactice și ambiției personale. Într-adevăr este un mediu dominat de bărbați dar de multe ori, fetele reușesc să aibă cele mai bune rezultate. Este o provocare pentru noi să reușim în acest mediu și deja, femeile în armată nu mai reprezintă un subiect tabu. Suntem acceptate și chiar se simte nevoia noastră în armată”, a spus plutonierul  adjutant   Sorina Denisa Potcavaru, studentă în anul 3 la Administrație Publică.

Cel de-al doilea episod al manifestării a reprezentat evenimentele dedicate Zilei Academiei Forţelor Terestre și s-a adresat celor care au participat la “Ziua Porţilor Deschise”. Cu acest prilej, au avut posibilitatea de a asculta un scurt moment artistic oferit de Muzica Militară a academiei, au asistat la  prezentări de tehnică şi armament militar sau expoziţii de carte şi fotografie.

Foto: Academia Fortelor Terestre

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.