fbpx
Acum citesti:
Baronul Samuel von Brukenthal, alături de soția sa Sophia, la pas printre sibieni
Intreg articolul 3 minute de lectura

Baronul Samuel von Brukenthal, alături de soția sa Sophia, la pas printre sibieni

Iubitorii de artă au avut acces gratuit la expozițiile găzduite de Palatul Brukental din Sibiu, cu ocazia celebrării zilei de naștere a Baronului Samuel von Brukenthal, intemeietorul muzeului din Sibiu.

„Suntem unul dintre cele mai vechi muzee din țară, chiar anul trecut am aniversat 200 de ani de existență. Principala noastră activitate este de a încerca să ne apropiem de comunitatea sibiană și nu numai. Ne place să fim implicați social, ne place să cunoaștem oamenii și ne dorim să le facem o impresie cât mai bună și prin încercarea de a le oferi cât mai multe zile cu vizitarea gratuită. Astfel, în această zi vizitarea este gratuită și sperăm că vă vom face să prețuiți moștenirea pe care baronul Samuel von Brukenthal ne-a oferit-o”, a precizat Alexandra Gălăbuț, conservator operă de artă în cadrul Muzeului Național Brukenthal.

Tot cu acest prilej, două personaje reprezentându-i pe celebru baron şi pe soția sa, Sophia von Brukenthal, au putut fi întâlnite prin centrul orașului. Cele două personaje au străbătut străzile sub privirile curioșilor. In cele cateva ore petrecute au distribuit dulciuri, au interacționat cu trecătorii și la final au făcut poze.

Pornim in călătorie cu Samuel von Brukenthal și prințesa Sophia

Publicată de Sibiu100% pe Joi, 26 Iulie 2018

În ultimii cinci ani de zile, rolul Baronului Samuel von Brukenthal este jucat de Dorel Popa, care lucrează de mult timp cadrul departamentului administrativ. „În primul rând este o onoare să port acest costum și să fiu în pielea baronului Samuel von Brukenthal care este o emblemă a Transilvaniei și a ceea a reprezentat pentru Sibiu și pentru palat. Și, de aceea, cu această ocazie noi care reprezentăm Muzeul Național Brukenthal astăzi pe 26 iulie, ziua de naștere a baronului dorim să împărțim cu cetățenii orașului de care acesta a fost apropiat întotdeauna, un mic souvenir pentru aș aduce aminte de baron și de Palatul Brukenthal. De cinci ani de zile port acest costum cu onoare și l-am reprezentat atât în oraș cât și la diferite festivități. Am avut ocazia ocazia de a-l reprezenta și la Castelul Huniazilor din Hunedoara la un târg al castelelor”, ne-a mărturisit Dorel Popa.

„Am vizitat de mai multe ori la Palatul Brukenthal, dar fiind astăzi și evenimentul legat de ziua baronului, am zis să îl onorăm dinnou cu prezența”, a spus unul dintre vizitatori.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.