fbpx
Acum citesti:
Klaus Iohannis, atacuri dure: De facto, România nu are prim-ministru. PSD nu mai știe să facă politică sub Dragnea
Intreg articolul 3 minute de lectura

Klaus Iohannis, atacuri dure: De facto, România nu are prim-ministru. PSD nu mai știe să facă politică sub Dragnea

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, o declarație de presă, la ora 13 și a atacat PSD și pe premierul Viorica Dăncilă. Vă prezentăm cele mai importante declarații.

Se aude că doamna prim ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la CCR. Probabil CCR va da un răspuns, vom vedea, dar nu va rezolva problema. N-are cum să o rezolve, fiindcă problema nu este constituțională, este politică.

O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima: de facto, România nu are prim-ministru. A doua este totala inabilitate a PSD de a face politică, politică de orice fel.

Doamna prim-ministru mi-a trimis în scris, fără să mă contacteze, o solicitare de remaniere a guvernului, după care, fără să aștepte răspunsul, mi-a mai trimis o solicitare. Toate fără să caute o discuție sau un dialog. În definitiv, doamna prim-ministru m-a sunat ieri: ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. Și i-am spus politicos că azi și mâine nu și că o voi informa.

M-aș fi așteptat, printre vizitele pe care le face în străinătate, măcar să mă întrebe: de ce nu ne dați un răspuns?

Această doamnă nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari. Suntem aici ca să rezolvăm problemele României, asta se face inclusiv prin colaborare și dialog instituțional.

A doua cauză acestei probleme politice este totala inabilitate a PSD de a face politică. PSD și-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acționa politic. PSD nu mai știe să facă politică. Este foarte grav, pentru că este partidul care dă guvernarea și controlează majoritatea în Parlament.

Am cerut câteva date că să văd care e calitatea legilor care se votează de PSD. În 30 și ceva de situații m-am adresat CCR pentru că am considerat că legile promovate, votate de PSD sunt proaste.

În peste 25 de cazuri, CCR mi-a dat dreptare și a declarat legile parțial neconstituționale sau integral neconstituțional.

În afară de asta, PSD, pur și simplu, nu mai e capabil să negocieze politic. Nici nu încearcă să negocieze. PSD încearcă să-și impună voință prin politică pumnului în gură. Se vede în Parlament, se vede și în felul în care lucrează guvernul. E inacceptabil.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.