fbpx
Acum citesti:
5.000 de polițiști și lucrători din penitenciare vin să protesteze în Sibiu, pe 9 mai, la Summit
Intreg articolul 2 minute de lectura

5.000 de polițiști și lucrători din penitenciare vin să protesteze în Sibiu, pe 9 mai, la Summit

Aproximativ 5000 de angajații din MAI, polițiști, ofițeri și subofițeri din penitenciare și alte persoane din structurile de siguranță națională și ordine publică vor să organizeze un mare miting de protest în Sibiu, în ziua în care în oraș are loc Summitul organizat de România.

Sindicatele polițiștilor, cele din rețeaua de penitenciare precum și alte structuri de apărare, ordine publică și siguranță națională au anunțat că au trimis o notificare pentru organizarea unei manifestații de protest în ziua de 9 mai, la Sibiu, exact în ziua în care se desfășoară Summitul Uniunii Europene, potrivit evz.ro, care a publicat un interviu cu Dumitru Coarnă, lider al FSNPPC.

Mitingul de protest face parte dintr-o campanie mai amplă a acestor federații sindicale și urmărește obținerea de „condiții de lucru mai bune, o salarizare echitabilă și încetarea discriminării pensionarilor militari”.

Potrivit legislației actuale, o manifestație publică are nevoie de o declarație trimisă primarului localității, în care trebuie să specifice o serie de detalii legate de acțiunea respectivă. Important este însă faptul că nu este necesară o autorizație din partea administrației locale pentru un astfel de miting.

Pe 9 mai, în Sibiu va avea loc Summitul organizat de România, în calitate de stat deținător al președinției Consiliului Europei, la care vor participa șefi de stat și guvern din UE, oficialități și sute de jurnaliști din toată Europa.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.