7.6 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Sfântul Gheorghe a fost sărbătorit la singura biserică din Sibiu care îi poartă hramul

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Luni, în a doua zi de Paşti, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” (Parohia Ortodoxă Calea Poplăcii II, str. Prof. Aurel Popa) şi-a sărbătorit hramul.
Sfânta Liturghie Pascală a fost oficiată în biserica de lemn, iar, la final, cei circa o sută de credincioşi prezenţi au ieşit în curte şi au înconjurat de trei ori noua biserică de zid, construcţie la roşu. În fruntea alaiului s-a aflat o icoană a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtată de cei doi preoţi slujitori, amândoi cu nume de Gheorghe. În urma acestora, cu prapori în mâini şi intonând imnuri pascale, au înconjurat biserica enoriaşii parohiei, dar şi alţi credincioşi sibieni. La final a avut loc o agapă creştină, celor prezenţi oferindu-li-se câte o felie de cozonac şi un pahar de suc, în cinstea hramului.
Preotul paroh Gheorghe Sabău le-a spus tuturor credincioşilor „Hristos a înviat!”, iar celor care poartă nume de Gheorghe, George, Georgeta, Georgiana le-a urat „La mulţi ani!” de ziua onomastică. Anul acesta, în mod excepţional, Biserica a amânat cu o săptămână sărbătorirea Sfântului Gheorghe, ţinută în mod tradiţional pe 23 aprilie, din cauză că s-a suprapus unei zile din Săptămâna Patimilor Domnului Iisus Hristos, perioadă marcată de post mai aspru.
Marţi dimineaţă, în a treia zi de Paşti, Biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe va fi sfinţită de ÎPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Credincioşii prezenţi la sfinţire vor avea ocazia să intre şi să se închine în Sfântul Altar, spaţiu destinat în mod obişnuit doar preoţilor şi slujitorilor. În prestolul din Sfânta Masă de sub Crucea Altarului vor fi depuse relicve ale mai multor sfinţi mucenici. Se va înconjura din nou biserica, iar credincioşii vor primi câte o iconiţă, copie a icoanei mari a Sfântului Gheorghe, ca amintire a participării lor la sfinţirea noii biserici.
Biserica din spatele blocurilor de pe str. Maramureşului este singura parohie sibiană cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de Biruinţă.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect