Connect with us

Eveniment

Un copil de doi ani și nouă luni s-a înecat în Cibin

Avatar

Publicat

pe

Un copil de doi ani și nouă luni a murit înecat în râul Cibin, în stația de epurare din Tălmaciu.

Tatăl minorului a anunțat dispariția copilului miercuri seara în jurul orei 20.35. Au fost constituite echipe de căutare, iar după o oră și jumătate, un bărbat a anunțat că a descoperit copilul în albia râului Cibin, la aproximativ 3 kilometri de locuință.

Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu a trimis două echipaje, din Tălmaciu și Sibiu, pentru acordarea primului ajutor copilului. Acesta se afla în stop cardio-respirator, fiind începute manevrele de resuscitare. Copilul a fost transportat la Compartimentul Primire Urgențe al Spitalului Luther, resuscitarea continuând pe tot drumul spre spital. Din păcate, cu toate eforturile depuse de personalul medical, copilul nu a mai putu fi salvat, fiind declarat decesul la spital.

“La data de 27 aprilie, în jurul orei 20:35, un bărbat din Tălmaciu a sesizat faptul că fiul său minor, în vârstă de 2 ani și 9 luni, a plecat de la domiciliu în jurul orei 18:50 fără a mai reveni. S-au constituit în regim urgent echipe de cercetare, formate din patrule de poliție, pompieri voluntari din Tălmaciu și membrii ai familiei.

În jurul orei 22:00, un bărbat a depistat minorul în albia râului Cibin, la aproximativ 3 km de locuință. Minorul a fost preluat și transportat la UPU, unde din păcate s-a declarat decesul acestuia. În continuare sunt efectuate verificări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs acest tragic eveniment, urmând a fi dispuse măsuri în consecință”, precizează Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

“Aseară în jurul orelor 22:05 ,în urma unui apel venit la 112 ,SAJ Sibiu a deplasat de urgenta doua echipaje medicalizate,unul de la Tălmaciu (tip B)și unul de la Sibiu (cu medic) pentru un copil găsit înecat în zona localității Tălmaciu la stația de epurare a apei Echipajele sosite la fata locului au găsit un  băiat de 2 ani și 9 luni aflat în stop cardio-respirator și cu hipotermie severa.

S-au inițiat manevrele de resuscitare la fata locului apoi continuându-se resuscitarea a fost transportat la CPU Luther  Sibiu. Copilul a fost predat colegilor de la spital, aceștia continuând resuscitarea. Din păcate, cu toate eforturile salvatorilor copilul a fost declarat decedat”, au transmis reprezentanții Ambulanței Sibiu.

FOTO: Arhivă

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *