Connect with us

Eveniment

Site-urile Guvernului, Ministerului Apărării și altor instituții, atacate de hackeri

Avatar

Publicat

pe

Mai multe atacuri cibernetice au fost înregistrate, vineri dimineața, în România. Au fost vizate site-urile Guvernului, Ministerului Apărării și altor instituții.

Accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro şi a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service), vineri dimineaţa, potrivit unei informări a Guvernului României.

Specialiştii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experţii instituţiilor de specialitate pentru restabilirea accesului şi identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut între timp.

“Atacul a implicat un nivel extrem de intens de accesare a acestor site-uri și a activat nivelul de protecție care a blocat accesul celor care voiau să intre pe aceste site-uri. Nu sunt date sensibile sau confidențiale care să fi fost afectate.

Specialiștii trebuie să intervină pentru a identifica sursa accesărilor intense. Prioritatea e restabilirea accesului, experții se vor ocupa să identifice cauzele și sursa efectivă de generare a acestor atacuri. Nu au mai fost atacuri recente de acest tip. Specialiștii IT din România au capacitatea de a gestiona astfel de situații”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guverului.

„Atacul asupra site-ului MApN atacul a fost declanșat în jurul orei 4.05, în această dimineață. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la ea, aceasta este natura atacurilor de tip DDOS. Site-ul nostru nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

La acest moment, specialiștii comandamentului apărării cibernetice al MApN lucrează pentru reluarea funcționalității paginii de internet. Vom comunica imediat ce vom restabili funcționalitatea site-ului”, a precizat la Digi24 Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *