La chilia săpată în stâncă a părintelui Arsenie Boca, de la Mânăstirea Sâmbăta, se află acum o troită sfințită și un foișor în care pelerinii se pot odihni, după ce au urcat muntele. Este inițiativa primarului din Brădeni, Liviu Modoi. „Ceea ce am făcut la chilie este o acțiune personală, fără nici o altă implicație. Anul trecut am fost la chilie și am simțit că acolo trebuie să fac o troiță. Am făcut și un foișor în vârful muntelui pentru ca toți cei care au bunăvoința de a ajunge la chilie să se poată odihni. Îmi doresc ca oamenii să știe și să meargă acolo pentru a-l simți pe părintele Arsenie Boca mai aproape”, a declarat primarul.
Troița a fost montată sâmbătă, 13 septembrie, în cadrul unui eveniment care a început la ora 11:00 și care a adunat cel puțin 500 de oameni, din spusele primarului. Lucrarea a fost făcută de preotul sculptor Constantin Bîrdeanu, la Turnu Severin, și este asemănătoare celei de la Mânăstirea Prislop. Troița a fost sfințită la biserica din Brădeni, după care a fost urcată pe munte. De asemenea, 50 de oameni au cărat foișorul până sus, timp de 3 zile, cu câte 3 drumuri pe zi.
Părintele Arsenie Boca s-a născut la 29 septembrie 1910. Părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde, datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca cel mai mare duhovnic român al secolului XX. S-a stins din viață la 28 noiembrie 1989, iar mormântul său se află la Mănăstirea Prislop. Chilia Parintelui Arsenie Boca este pe versantul vestic al căldării Valea Sâmbetei, în dreptul cabanei „Valea Sâmbetei”, la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri.