4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Licitații de 70 de milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor din județul Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Cel mai mare proiect al Consiliului Județean Sibiu, „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Sibiu”, se apropie de final. În prezent, se pregătesc licitațiile pentru atribuirea a 3 contracte, acestea urmând să fie demarate la sfârșitul lunii mai.
„Procedurile urmează a fi încărcate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) la sfârşitul lunii mai 2015 pentru următoarele componente: – delegarea prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale în zona 1 Sibiu pentru o perioadă de 8 ani, cu o valoare estimată a contractului de 185.939.389 lei (fără TVA);delegarea prin concesiune a activităţii de operare a Staţiei de sortare Şura Mică, Staţiei de compostare Şura Mică şi a Staţiei de sortare Cisnădie pentru o perioadă de 10 ani, cu o valoare estimată a contractului de 97.485.929 lei (fără TVA); – delegarea prin concesiune a activităţii de operare a Staţiei de compostare Târnava pentru o perioadă de 10 ani, cu o valoare estimată a contractului de 19.312.049 lei (fără TVA)”, transmit reprezentanții CJ Sibiu.
Proiectul a primit o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană în valoare de aproape 57 de milioane de lei, reprezentând 80% din valoarea eligibilă.
”În scurt timp colectarea deşeurilor în judeţul Sibiu să va face la standarde europene și vom intra într-o mult aşteptată normalitate în acest domeniu, pentru un mediu mai curat şi condiţii de viaţă mult mai bune” a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect