Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au lansat discuții în vederea construirii unei piste de biciclete pe traseul Sibiu – Ocna Sibiului, precizare făcută de Radu Nechit, purtător de cuvânt al instituției, în cadrul unei conferinte de presă susținute marți, 22 septembrie, la Agenția pentru Protecția Mediului. „Iată am trecut de la a repara anumite probleme de mediu la a merge spre promovarea politicilor de mediu și spre o viață mult mai bună. De ce am menționat acest fapt? Trebuie să ne amintim că la începutul anilor 90 județul Sibiul era harta neagră a Mediului cu acel combinat de la Copșa Mică, cel mai mare poluator din Europa. Am trecut de la a repara niște efecte, la a preîntâmpina aceste efecte, prin astfel de proiecte. Instituția Consiliului Județean a venit deja în întâmpinarea acestor noi abordări ale mediului prin construirea anului trecut a pistei de biciclete de o lungime de aproape 11 km. Cei care folosiți acest mijloc de transport știți exact traseul și, mai mult decât atât, Consiliul Județean va acorda tot sprijinul pentru acest mijloc de transport nepoluant și sunt discuții destul de avansate și propuneri legate de o altă pistă de biciclete, depildă spre Ocna Sibiului, pentru a putea ajunge și acolo cu bicicleta”, a spus Radu Nechit. Informația a fost susținută și de Mihai Proca, președintele Asociațieie „Tură în Natură” care spune că au fost deja marcate o serie de trasee de bicicletă, însă nu de pistă, ci pe drumuri de sat, iar unul dintre ele duce către Ocna Sibiului. „Această idee a pistei de biciclete spre Ocna aparține colegului nostru Daniel Costea, care a discutat problema cu reprezentanții Consiliului Județean și a găsit deschidere la aceaștia și a și identificat un traseu care are aproximativ 7 kilometri. Este un traseu frumos, sperăm să găsim finanțare pentru a se realiza. Traseul merge, de la un moment dat, paralel cu linia ferată cu ieșire în Drumul Hoților”, spune Mihai Proca.
Termenul lansării acestui proiect nu a fost încă stabilit, pentru că reprezentanții instituțiilor în cauză recunosc că sunt o serie de demersuri, cum sunt cele legate de studii, finanțare, apropbări etc, care durează, însă sunt optimiști cu privire la finalitatea acestei idei.
În Sibiu sunt peste 5.000 de bicicliști, însă nu toți activi, o parte fiind doar posesori de biciclete, conform estimărilor făcute de cei de la „Tura în Natură”.