Connect with us

Eveniment

ACTUALIZARE Vezi poze de la eveniment/ Candele aprinse pentru sufletele copiilor care au murit

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

IMG 6777

Mamele care vor să își comemoreze bebelușii pe care i-au pierdut sunt așteptate joi, 15 octombrie să aprindă o lumânsare în memoria lor. Evenimentul este organizat la inițiativa Organizației E.M.M.A și se va desfășura simultan în 18 orașe din România. Data nu este aleasă întâmplător, ziua de 15 octombrie fiind și „Ziua Internațională a comemorării bebelușilor și copiilor”, sărbătorită în Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Japonia și în câteva țări europene.

În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore. În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a sasea ediție și se va desfășura simultan în cel putin 18 orașe în care,intre orele 19.00-20:00, sute de lumânări vor arde în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi.

“Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Pentru a le arăta părinților îndoliați câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumânările aprinse, pe adresa: contact@organizatiaemma.ro. ” – Bianca Brad.

La Sibiu, evenimentul are loc în curtea bisericii de pe Bulevardul Mihai Viteazu, între orele 19 și 20.

Organizația E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare( www.OrganizatiaEmma.ro), este o organizație neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfășoară pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă și de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, celor care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înteleasă.

IMG_6777

IMG_6778

IMG_6780

IMG_6782

IMG_6781

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *