6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Peste 2.000 de credincioși sunt așteptați să participe la slujba de Bobotează din Piața Mare

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

siguranta publica jandarmeria sibiuCredincioşii sibieni sunt aşteptaţi să participe, miercuri, începând cu ora 12:00, la evenimentul organizat în Piața Mare de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română-Sibiu – „Botezul Domnului Iisus Hristos”. Pe lângă participanții din numeroase locaşuri de cult din municipiul Sibiu, vor fi angrenate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu echipaje de ordine și siguranță publică, totalizând un număr de 30 de jandarmi.

Cu acest prilej, Jandarmeria Sibiu recomandă cetăţenilor care vor participa la activităţile religioase organizate cu această ocazie, să respecte indicaţiile echipajelor de ordine, să adopte un comportament civilizat, să dea dovadă de răbdare și înţelegere faţă de măsurile adoptate pentru desfășurarea evenimentului, să evite conflictele şi să solicite sprijin dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

De asemenea, părinţii și însoțitorii adulți sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a preveni eventuale accidente, aglomerația sau posibilitatea rătăcirii acestora, putând sesiza sau solicita sprijin în mod direct sau apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (apel gratuit).

„Echipele de Jandarmerie vor fi prezente atât în zona bisericilor, pe traseul de deplasare a procesiunii către locul de sfinţire, cât şi pe durata desfăşurării ceremonialului. Jandarmii vor adopta patrule și cordoane de ordine publică și vor manifesta o atenţie deosebită în relaţia cu cetăţenii, pentru prevenirea şi aplanarea unor conflicte, protejarea persoanelor şi asigurarea ordinii publice”, transmit reprezentanţii Jandarmeriei Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

VIDEO: Mai mulți sibieni, printre românii blocați în Dubai

Mai mulți români, printre care și sibieni, sunt blocați în Dubai din cauza fenomenelor meteo extreme din ultimele zile.Sibienii...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect