Connect with us

Eveniment

Exerciţiul de alarmare publică s-a încheiat cu succes

Redactia Sibiu 100%

Publicat

pe

NO9S2758
Bannet continental 29 aprilie

Alarmare şi evacuare în caz de cutremur la Scoala Regina Maria, incendiu la Casa de Cultură a Sindicatelor şi organizarea unei tabere de sinistraţi lângă Stadionul Municipal. Acestea au fost cele trei misiuni pe care autorităţile şi-au propus să le rezolve într-un exerciţiu de alarmare publică ce a fost organizat astăzi în Sibiu marţi. 

 

Sirenele de alarmare publică au început să sune la 9.30, oră la care au avut loc exerciţii de evacuare în caz de cutremur în şcolile gimnaziale şi liceele din municipiul Sibiu. De asemenea, de la ora 10, la Casa de Cultură a Sindicatelor, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au simulat o intervenţie în caz de incendiu. Scopul a fost  deblocarea şi salvarea victimelor, precum şi limitarea şi stingerea incendiului izbucnit. De asemenea, echipa de intervenţie a Serviciului Judeţean de Salvamont a salvat persoanele blocate la etajele superioare. Pompierii au acţionat cu cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare şi două ambulanţe de prim ajutor S.M.U.R.D.

La ora 10.40, o tabără de sinistraţi a fost instalată pe stadionul municipal. În cortul amenajat de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă au avut loc trierea, repartizarea şi acordarea de asistenţă medicală şi echipamente şi ajutoare pentru sinistraţi. În zona stadionului va fi organizată şi o expoziţie cu materiale şi tehnică de intervenţie şi prim ajutor. 

Exerciţiul a urmărit  îmbunătăţirea cooperării între instituţiile sibiene care au atribuţii în astfel de dezastre, verificându-se cu această ocazie şi  funcţionarea sirenelor de alarmare publică, încheindu-se cu succes.

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *