Excelența Sa, Päivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei în România a deschis Consulatul Onorific al Finlandei la Sibiu. Evenimentul a avut loc vineri 25 mai 2018, ora 17:30, la sediul Școlii Primare Româno-Finlandeze Sibiu de pe strada Dealului nr. 6. Alături de Excelența sa au luat cuvântul Marcel Constantin Luca, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Răzvan Pop, viceprimarul Sibiului și Daniel Plier, Consul Onorific al Luxemburgului.
“Împreună cu noi au sărbătorit Dl. deputat Cristian Seidler, Dna Livia Ilie, pro-rectorul ULBS, Dl. Eugen Iordănescu, Directorul Executiv al Camerei de Comerț Sibiu, primarii comunelor Rășinari, Sadu și Șelimbăr și mulți invitați, reprezentanți ai autorităților publice locale, membri ai cluburilor de afaceri din Sibiu și mai ales oameni dedicați educației și dezvoltării, care ne-au onorat prin prezența lor.
Elena Lotrean este noul Consul Onorific al Finlandei și este apreciată în special pentru energia, determinarea, eficiența și atitdinea ei pozitivă. Elena își propune să promoveze Finlanda prin prisma valorilor culturale și educaționale deosebite. Cooperarea economică este de asemenea un punct forte în dezvoltarea activității consulatului, ca și suportul acordat cetățenilor finlandezi prezenți în regiune. Și România va fi promovată în Finlanda prin activități de comunicare și vizibilitate a ceea ce înseamnă cooperarea bilaterală pe termen lung”, se arată într-un comunicat de presă.
Tot atunci a fost organizată conferința cu ocazia lansării centrului de formare dedicat profesorilor, Finnish Teacher Training Centre (FTTC). Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare care răspunde nevoilor de învățare ale profesorilor, abordând atât programe metodologice specifice corpului didactic, de predare – învățare – evaluare dar și de dezvoltare personală și management al carierei.
“Sâmbătă, 26 mai, 123 de alergători au luat startul în cursele maratonului Sibiului pentru proiectul S.E.R.A – Sănătatea Elevilor Răsare Aici, propus de Fundația Didactica. S.E.R.A este un proiect ce vine din dorința de a lua măsuri de prevenție la o statistica îngrijorătoare: în Romania, 1 din 4 copii este supraponderal. Ne dorim să construim o seră ca spațiu educațional alternativ și participativ și apoi să sprijinim și alte școli intr-un demers similar. S.E.R.A. este locul în care copiii învață despre alimente proaspete, despre cum cresc legumele și biologie, despre nutrienți și gust, despre grijă, răbdare și bucuria lucrului făcut cu mâna ta. S.E.R.A este locul în care școlile învață că este posibil să-ți construiești oaza ta de învățare în care să fie implicați atât profesorii cât și copiii, că orele pot fi ținute și altfel, că putem fi educați și sănătoși în același timp. S.E.R.A este în fapt un proiect pilot pentru unitățile de învățământ. Să-i învățăm pe copii să aibă grijă de ei, să conștientizeze legătura cu mediul înconjurător, cu comunitatea și felul în care această legătură îi ajută să crească, să se dezvolte, să capete sens. La școală.
Alături de copiii, părinții și profesorii SFSB au alergat împreună cu noi și Excelența Sa, Päivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei în România, Părintele Constantin Necula, 3 echipe de ștafetă ale Grădiniței Româno-Finlandeze Mediaș, profesori sibieni, doctori preocupați de sănătate și oameni cu viziune din București, Tg. Mureș sau Londra care vor să susțină sănătatea copiilor noștri”, se mai arată în respectivul comunicat de presă.