Unitatea hotelieră din stațiunea Păltiniș, unde 12 persoane (10 adulți și 2 copii) au suferit săptămâna trecută intoxicații alimentare, a fost amendată cu 15.000 lei și măsura, dispusă în conformitate cu prevederile legale, de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din consumul uman a produselor alimentare cu deficiențe.
Mai mulți reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu au efectuat verificări în perioada 8-3 august la unitatea hotelieră din Paltiniș, fiind constatate urmatoarele deficiențe și abateri de la normele și legislația în vigoare: lipsa autorizației de functionare cu viza pe anul în curs, emisă de Primăria Poplaca; lipsa verificărilor metrologice la balanța electronică din bucătărie, utilizată la cântărirea produselor alimentare servite în unitatea restaurant a operatorului economic; precum și ipsa elementelor de identificare și caracterizare la anumite produse alimentare.
„Produsele cu deficiențe fiind distruse în timpul controlului, iar pentru deficientele și abaterile constatate de la normele și legislația în vigoare, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu a aplicat operatorului economic o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei și măsura, dispusă în conformitate cu prevederile legale, de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din consumul uman a produselor alimentare cu deficiențe”, explică reprezentanții ISU Sibiu.