Autorităţile au decis să suspende activitatea restaurantului şi totodată au aplicat o amendă de 4000 de leipentru neregulile constatate. Se fac însă în continuare verificări pentru a se afla care a fost cauza toxiinfecţiei alimentare. Peste 40 de turişti din Bucureşti au avut nevoie de îngrijiri medicale în noaptea de revelion după ce au mâncat la restaurantul hotelului la care erau cazaţi.
„Agentul economic a primit din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu ordonanţă de suspendare temporară a activităţii şi i s-a aplicat o amendă contravenţională în cuantumul sumei de 4.000 lei pentru nerespectarea regulilor de igienă alimentară. În continuare instituţiile judeţene colaborează, sub coordonarea preşedintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, prefectul Ioan Ovidiu Sitterli, conform competenţelor, cu scopul identificării şi eliminării tuturor cauzelor care au dus la îmbolnăvirea persoanelor.” a declarat Bianca Sabău, purtător de cuvânt al ISU Sibiu
Deasemenea, s-au prelevat probe din alimentele folosite dar şi din mâncarea gătită pe care au servit-o turiştii iar în urma analizelor se va stabili care a fost cauza toxiinfecţiei alimentare.




