5.2 C
Sibiu
joi, februarie 13, 2025

Valentin Ivan, reales lider al primarilor de comune din județ

Cele mai citite

Primarii de comune din județul Sibiu au același șef de trei mandate. Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, a fost reales președinte al Asociației Comunelor din România – Acor, filiala Sibiu. Adunarea Generală a primarilor de comune din județ a fost organizată, astăzi, la Hotel Continental Forum, iar printre invitați s-au numărat conducerea ACoR România, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean, prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, și o parte dintre foștii șefi ai filialei sibiene.

În urma voturilor exprimat, Valentin Ivan a obținut cel de-al treilea mandat de președinte al ACoR Sibiu. Conducerea ACOR România a fost reprezentată de Emil Drăghici, președintele asociației, și Gheorghe Bute, secretarul general al organizației administrative.

Valentin Ivan

„Mă bucur nespus de mult că, din 53 de colegi primari, 50 au fost prezenți direct sau prin reprezentanți. S-a ales Consiliul Director pentru viitorul mandat, structurat în 11 membri. Conform prevederilor statutare, prin vot secret, am fost reales președinte și le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată.

Este o mare responsabilitate. Pe mine mă onorează încrederea pe care colegii mei mi-au încredințat-o pentru un nou mandat. Vreau să vă spun că la nivelul fiecărei filiale a ACoR, responsabilitatea noastră conduce și spre acțiuni la nivel național, ceea ce înseamnă că noi ne dedicăm foarte mult timp atât pentru organizarea activităților executive din cadrul filialelor, punem accent pe cooperare, politică managerială”, a declarat Valentin Ivan., primarul comunei Sadu, vechiul și noul președinte al AcoR Sibiu.

Toată conducerea AcoR Sibiu este formată din primari care aparțin principalelor partide, adică PNL și PSD.

Consiliul Director al ACoR Sibiu are următoarea componență:

Maria Greavu, primarul comunei Loamneș – prim-vicepreședinte;

Niculae Dancu, primarul comunei Păuca – vicepreședinte;

Aurel Țerbea, prmarul comunei Merghindeal – vicepreședinte;

Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr – vicepreședinte;

Vasile Budin, primarul comunei Poplaca – vicepreședinte;

Mircea Dragomir, primarul comunei Biertan – Secretar general;

Ionuț Maier, primarul comunei Șura Mare – membru

Ionuț Lupu, primarul comunei Dârlos – membru

Emil Urian, primarul comunei Șeica Mică – membru

Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag – membru

Manifest împotriva presupusei reorganizări administrative a României

Cu ocazia evenimentului, a fost readus în discuție și un manifest al primarilor de comune din România împotriva proiectului de reorganizare admistrativă a României, vehiculată de Guvernul României în spațiul public. Iată poziția AcoR România: „Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Stabilitate, Armonie și Tradiții (SAT) resping în mod categoric propaganda pentru așa-zisa reformă administrativ-teritorială a României prin comasarea sau desființarea unui număr ridicat de comune, ca soluție, chipurile, pentru însănătoșirea finanțelor publice și dezvoltarea României.

Considerăm că ideea și mesajele privind comasarea sau desființarea unui număr ridicat de comune sunt vădit tendențioase, nelegale, lipsite de fundamentare și de cele mai multe ori, chiar de date financiare. Totodată, sunt și imorale prin scopul propus, în raport cu mijloacele propagandistice utilizate. Împotriva propunerii de comasare sau desființare a unui număr ridicat de comune vom aduce numeroase argumente bazate pe date financiare și demografice, legislație internă și convenții internaționale la care România este parte, precum și argumente de ordin administrativ, istoric și cultural”.

Potrivit asociației primarilor de comune, reiese că România are nevoie stringentă nu de o reformă administrativ-teritorială, cât de o reformă a finanțelor publice locale. „Respingem ferm comparația sau asocierea administrației publice locale cu o firmă, care trebuie desființată dacă nu produce profit. O asemenea comparație este incorectă pe fond și lipsită de constituționalitate și de onestitate prin scopul pe care îl urmărește. Administrația publică locală furnizează, în primul rând, servicii publice prin care cetățenii își exercită în mod real drepturile lor economice, sociale, politice și culturale.

Școlile, spitalele, serviciile sociale nu produc profit, dar oferă bunuri și servicii publice esențiale pentru calitatea vieții oamenilor, pentru o viață bună. Să nu uităm că serviciile publice insuficiente cantitativ și calitativ reprezintă un motiv puternic pentru decizia românilor de a-și părăsi țara. Tocmai de aceea, considerăm că serviciile publice nu pot fi considerate drept cheltuieli ineficiente, ci o investiție în viitorul României.

De la stânga la dreapta: Gheorghe Bute, Valentin Ivan și Emil Drăghici

Prin urmare, dezbaterea privind organizarea administrativ-teritorială trebuie să pornească de la necesitatea finanțării unor servicii publice de calitate pentru toți cetățenii României, indiferent de domiciliu ori de numărul locuitorilor. Se pare că în România s-a uitat care este scopul existenței statului: acela de a oferi cetățenilor săi cele mai bune posibil servicii publice, inclusiv siguranță și securitate, desigur; faptul că acest scop a fost înlocuit treptat cu cheltuirea resurselor publice pentru asigurarea unor sinecuri anumitor categorii socio-profesionale reprezintă unul dintre motivele pentru care cetățenii români nu se mai simt reprezentați și protejați de statul lor, fapt reflectat cel mai bine în procentul infim al celor dispuși să-și apere țara în cazul unui conflict!”, se arată în manifestul ACOR.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate
Ultimele știri

VIDEO: Primul mesaj al președintelui interimar Ilie Bolojan pentru români. Ce a spus despre alegerile din mai

Președintele interimar Ilie Bolojan, a transmis primul mesaj către români, după ce a fost învestit în funcție.Bolojan susține că...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect