DSP Sibiu a început o anchetă la hotelul din Păltiniș de unde 15 copii au fost transportați la spital cu simptome de enterocolită.
Contactat de corespondentul Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Horaţiu Cojocaru, a declarat că se află la Urgenţa Spitalului Clinic de Pediatrie pentru evaluarea situaţiei, în timp ce deja inspectori ai DSP s-au deplasat la hotelul din Păltiniş, unde li s-a făcut rău copiilor, pentru a preleva probe din mâncarea servită de aceştia, care vor fi duse la laborator, pentru a aflat cauza îmbolnăvirii minorilor.
„În data de 09.08 in jurul orei 22,00 am fost anuntaţi prin serviciu de permanenţă despre o posibilă situaţie de toxinfecţie alimentară la o locaţie din staţiunea Păltiniş.
DSP a mobilizat două echipe formate din medici epidemiologi şi asistenţi medicali.
Una s-a deplasat la CPU al Spitalului de Pediatrie şi a demarat ancheta epidemiologică şi împreună cu personalul CPU recoltează probe biologice de la cei 15 copii (lichid de vărsătură, coprocultură şi sânge).
A doua echipă de inspectori sanitari s-a deplasat în Staţiunea Păltiniş, la locaţia unde se aflau copiii, pentru evaluarea la faţa locului şi recoltare de probe din toate alimentele consumate, de pe suprafeţele unde acestea au fost preparate şi servite, de la personalul care a participat la pregătirea şi servirea alimentelor şi probe de apă (de la reţeaua de alimentare, de la dozatoarele din incita locaţiei şi de la piscina hotelului)”, a precizat directorul DSP Sibiu, Horaţiu Cojocaru.
Vă reamintim faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a activat Planul Roşu de intervenţie, după ce, printr-un apel la 112, s-a solicitat intervenţia ISU la un hotel din Păltiniş, unde mai mulţi minori acuzau stări de rău şi simptome de enterocolită.
În urma evaluării medicale efectuate la faţa locului, 15 copii, cu vârste cuprinse între 8-14 ani, au fost transportaţi la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din municipiul Sibiu, conştienţi.
FOTO: Arhivă