10.2 C
Sibiu
duminică, mai 19, 2024

Dabo, donerul german şi Horia Vîrlan

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Horia Vârlan, cunoscut pentru măiestria cu care își face meseria, a ales să fie imaginea Dabo Doner și asta dintr-un motiv foarte important – marele bucătar a fost impresionat de modul în care acest kebab este pregătit. Ingrediente dintre cele mai bune, grijă la detalii și o calitate nemaiîntâlnită la alte produse de acest gen – aceasta a fost rețeta care l-a convins pe Horia Vârlan.
Donerul a cărui imagine este Horia este unul remarcabil, chiar celebrul bucătar susținând acest lucru. Format dintr-o chiflă scoasă proaspătă din cuptor, cu produse naturale și sănătoase și fără aditivi, acest kebab magnific este triplu câștigător al titlului de cel mai bun doner din Germania. Simpaticul bucătar Horia Vârlan a pornit chiar și prin țară spre restaurantele Dabo Doner, pentru a se bucura de această calitate reprezentativă a brandului, iar săptămâna aceasta a făcut un popas și la Sibiu. Pe Bulevardul Vasile Milea, sibienii au petrecut câteva momente alături de Horia.
Într-o scurtă pauză între gătit și fotografiatul cu admiratorii săi, Horia Vârlan a găsit puțin timp să discute și despre lucruri mai serioase. Pe buzele bucătarului au stat mândre cuvintele tradițional și european atunci când a vorbit despre Sibiu, cu atât mai mult cu cât orașul nostru se pregătește de anul 2019 gastronomic.
„În perioada de dinainte de Revoluție, Sibiul nu mă impresiona din punct de vedere gastronomic. Era destul de încert, se gătea cam exact același lucru, cam ca în toată România dealtfel. După Revoluție însă a început să meargă întâi spre bucătăria internațională și unii au ales să rămână la bucătăria tradițională pe care au început să o dezvolte. Acum Sibiul e pe drumul cel bun! Sibiul s-a dezvoltat mai abitir decât alte orașe din țară și e meritul lui că a ajuns aici (n.r. la statutul de Regiune Gastronomică Europeană din 2019). Cineva se uită la Sibiu”, a spus Horia Vârlan.
Tradiționalul reinterpretat – „o expresie destul de ambiguă”
Un curent care prinde tot mai mult la bucătarii români este cel al mâncărurilor tradiționale reinterpretate. Horia Vârlan explică însă că există un mod pozitiv de a reinterpreta un preparat, dar și unul negativ. Dacă bucătarul va alege opțiunea corectă, succesul este garantat.
„A reinterpreta un preparat e o expresie destul de ambiguă. Nu știi exact ce înseamnă asta. Să vii cu tehnici diferite și să faci același produs? Ar fi ok. Să vii cu ingrediente diferite la acel produs? Se pierde tradiționalul. Să pui acel preparat într-un mod foarte interesant pe o farfurie și să arate bine, cred că ar fi cel mai frumos mod de a reinterpreta. Bucătăria tradițională trebuie doar puțin ajustată, periată”, explică bucătarul.
Chef-ul le-a oferit câteva sfaturi și bucătarilor de la Dabo Doner. Printre mâncăruri și clienți, Horia Vârlan, așa cum îi stă în caracter, și-a făcut datoria și a urmărit foarte atent procesul prin care mâncarea ajunge de pe o parte pe alta a tejghelei. Ba mai mult, a venit și cu o serie de sfaturi, atât pentru Donerul sibian cât și pentru bucătarii care se pregătesc deja pentru Sibiul Regiune Gastronomică Europeană. Cel mai important lucru, a spus bucătarul, este să facă preparate românești autentice, să caute ingrediente autentice, nu din magazine, ci din gospodării, care să dea culoare și valoare bucătăriei tradiționale.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect