Un grup de 18 sibience a avut parte de o experiență inedită weekendul trecut, când au urcat în Munții Făgăraș pentru o drumeție care s-a transformat într-un concurs culinar.
La finalul traseului, fiecare participantă a scos din rucsac un borcan de murături adus din cămara proprie, pentru a participa la o degustare și jurizare spontană.
„După ce am parcurs traseul până la Bârcaciu am servit o masă îmbelșugată în aer liber. Am comandat mămăligă cu brânză, apoi friptură. Fiecare a adus de acasă un borcănel de murături și cu toate am devenit membre ale juriului”, spune Nicoleta Ocneriu, ghid al Programul „Anii Drumeției”, care a avut inițiativa acestei ieșiri în natură care a fost rezervată exclusiv femeilor.
Premiile acordate au fost produse tradiționale din Mărginimea Sibiului, cu marele premiu constând într-o sticlă de sirop de afine, iar premiul de popularitate fiind o sticlă de sirop din muguri de brad.
După concurs, grupul sibiencelor a urcat până pe Platoul Scărișoara de unde au admirat creasta Munților Făgăraș și o parte a Țării Oltului.
„Mi-ai redeschis apetitul pentru înălțimi”, a fost mesajul pe care una dintre sibience l-a transmis ghidei la finalul turei, mărturisindu-i totodată că datorită acestei drumeții-concurs a revenit la Cabana „Bârcaciu” după o pauză de 38 de ani.