6.3 C
Sibiu
miercuri, noiembrie 27, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Este oficial: Municipiul Mediaş are cea mai modernă staţie de tratare a apei din România

Cele mai citite

Operatorul de apă-canal din municipiul Mediaș, Apa Târnavei Mari, a inaugurat joi după-amiază cea mai modernă stație de tratare a  apei din România, în cadrul unui proiect confinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, cu o valoare de  aproximativ 90 de milioane de euro. Evenimentul a debutat cu o prezentare amplă a proiectului „Extinderea şi reabilitarea  sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu”. Cei prezenți au plecat apoi la stația  de tratare a apei, care a fost oficial inaugurată. În aceeași zi, a fost inaugurată și stația de epurare, în cadrul aceluiași proiect.

La eveniment au participat autoritățile locale, primarii din orașele Agnita și Dumbrăveni, Eugen Orlando Teodorovici,  ministrul Fondurilor Europene, liderul grupului din Senat, Ilie Sârbu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan  Banciu, 40 de senatori PSD, parlamentarii medieșeni Viorel Arcaș și Gheorghe Roman, dar și reprezentantul firmei care a realizat proiectarea celor două stații.

Virgil Bucșe: „Mediașul se poate mândri cu una dintre cele mai complexe și moderne stații de tratare pentru potabilizare  din țară”.

„Evenimentul de astăzi a avut loc cu ocazia inaugurării stației de tratare pentru potabilizare și a stației de epurare pentru  municipiul Mediaș. Sunt două realizări importante în cadrul proiectului de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și apă  uzată din Mediaș, Dumbrăveni și Agnita, proiect care a fost cofinanțat din fondul de coeziune al Uniunii Europene. Dacă  astăzi am ajuns să inaugurăm aceste două stații, care sunt două stații de complexitate, modernitate și foarte importante,  înseamnă că Mediașul se poate mândri în acest moment cu o stație de tratare foarte modernă, poate una dintre cele mai  complexe și moderne stații de tratare pentru potabilizare din țară. De asemenea, după ce această apă este utilizată, se  întoarce în natură după ce a fost epurată, în așa fel încât protecția mediului și a apelor să fie asigurate. Din acest moment,  municipiul Mediaș se poate considera unul dintre orașele din țară care din punct de vedere al securității sanitare privind  apa potabilă și din punct de vedere al mediului, este conformă cu directivele europene și legislația națională”, ne-a spus  Virgil Bucșe, directorul general al societății Apa Târnavei Mari. 

Teodor Neamțu: „Este o realizare epocală pentru Mediaș, dar și una dintre cele mai mari investiții din județul Sibiu”.

„A fost un eveniment unic, a fost un vis al meu dar și al tuturor medieșenilor de a avea o apă curată. După 11 ani de  străduință, pentru că proiectul nu a însemnat numai spargere din asfalt și ruperea rețelelor. A însemnat reforma  instituțională, depunerea proiectelor la Uniunea Europeană, aprobări, licitații și multe altele. După acest timp, Mediașul a  ajuns să aibă una dintre cele mai bune ape potabile din România. Vorbim și de stația de epurare, de sistemul automatizat  Scada, de rețele. Este o realizare epocală pentru Mediaș, cea mai mare investiție realizată după revoluție și până astăzi, dar  și una dintre cele mai mari investiții din județul Sibiu. Este un exemplu de bună practică demonstrat de Mediaș și apreciat  și de către domnii Teodorovici și Sârbu, dar și de către cei care au participat la acest eveniment. Pe baza  experienței acumulate, o să aplicăm în continuare pentru fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, pentru a  finaliza complet infrastructura de apă-canal în municipiul Mediaș și zonele din împrejurimi. Pentru mine personal este o  victorie vizazi de toți cei care s-au îndoit vreodată de faptul că vom reuși să ducem la bun sfârșit acest proiect”, ne-a spus  Teodor Neamțu, primarul municipiului Mediaș.

Eugen Orlando Teodorovici: „Mediașul este un model în România și nu numai”.

„Este un proiect care finanțat fiind, a făcut ca ceea ce aveți aici la Mediaș ca și stație de tratare a apei, să aibă una dintre  cele mai moderne locații din România în ceea ce privește tratarea apei. Un lucru important este acela că Mediașul este un  model în România și nu numai. De multe ori s-a vorbit și încă se vorbește de faptul că fondurile europene sunt greu de  accesat, greu de utilizat, și în trecut poate oamenii renunțau la o astfel de finanțare”, a spus Eugen Orlando Teodorovici,  ministrul Fondurilor Europene.

Ioan Banciu: „Județul Sibiu a dobândit o experiență în atragerea de fonduri europene”.

‘Vreau să felicit întreaga echipă a operatorului de apă dar și cea de implementare a proiectului, pentru că în condiții atât de  dificile, un program de 90 de milioane de euro se apropie de final. Prin aceeastă investiție se asigură o apă  corespunzătoare din punct de vedere al potabilității locuitorilor din municipiul Mediaș, Dumbrăveni și Agnita. A fost  „atrasă” o sumă de aproximativ 230 de milioane de euro, fonduri europene, pentru județul Sibiu, pentru proiecte de apă și  canalizare. În calitate de reprezentant al județului Sibiu, pot spune că în ciuda tuturor greutăților, județul a dobândit o  experiență în atragerea de fonduri europene, care au fost și sunt un avantaj extraordinar de mare, indiferent de greutăți  sau birocrație”, a spus Ioan Banciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Vom reveni cu galerie foto.

 

 

 

 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Pieton rănit în timp ce traversa neregulamentar

Un medieșean a fost rănit, miercuri seara, într-un accident rutier produs pe strada Hermann Oberth din municipiu.Din primele cercetări...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect