7.4 C
Sibiu
joi, noiembrie 13, 2025

Ignatul sărbătorit în Muzeul Astra cu demonstraţii culinare

Cele mai citite

Bucatele tradiţionale din carne de porc vor fi în centrul atenţiei în acest sfârşit de săptămână la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde vor fi organizate o serie de demonstraţii culinare interactive.
Un porc de peste 150 de kilograme va fi tăiat, respectând toate etapele tradiţionale.
Turişti şi localnici deopotrivă vor putea să guste din bunătăţile pregătite de Maria Ranf, un producător tradiţional atestat din Alămor. Din meniul pregătit special nu va lipsi „pomana porcului”, „stropită” cu vin fiert sau cu ţuică fiartă.
„Tradiţia Ignatului vine ca o vestire a sărbătorilor de iarnă, unde fiecare pune pe masă tot ce are mai bun. Desigur că vedeta mesei de Crăciun este an de an carnea de porc, iar pregătirea bucatelor nu se face oricum, semn că masa de sărbătoare la români continuă să aibă un caracter ritualic”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general al C.N.M. ASTRA.
Cârnaţii, caltaboşul şi toba de porc vor putea fi asezonate, după gust, cu murături şi băuturi naturale, prezente din belșug în Târgul de ţară. De altfel, pe lângă preparatele din carne de porc, oaspeții vor putea să se aprovizioneze pentru sărbători cu dulceţuri, gemuri şi conserve tradiționale.
Programul evenimentelor începe la ora 11:30 şi ţine până la ora 15, atât sâmbătă (12 decembrie), cât şi duminică (13 decembrie).

Publicitate
spot_img
Cick
Ultimele știri

„Symposium Vară de Noiembrie”, trei zile pline ale scriitorilor sibieni

Astăzi, 13 noiembrie, debutează „Symposium Vară de noiembrie”, un eveniment derulat pe parcursul a trei zile, în care scriitori...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect