6.3 C
Sibiu
marți, aprilie 8, 2025

Începe Școala de Vară de Psihopatolgie pentru medicii rezidenți și specialiști psihiatri

Cele mai citite

Spitalul Clinic de Psihiatrie Sibiu a anunțat noul eveniment dedicat medicilor rezidenți în Psihiatrie și tinerilor medici specialiști psihiatri. Duminică, 24 iulie, ora 20,00, va avea loc deschiderea Școlii de Vară de Psihopatologie de la Păltiniș.

Evenimentul este organizat de către Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Lucian Blaga” și Societatea Portugheză de Psihiatrie și Sănătate Mintală.

Cine poate participa

Programul Școlii de vară este adresat medicilor rezidenți în Psihiatrie, aflați în anii II-V de pregătire, și tinerilor medici specialiști psihiatri, aflați în primii 5 ani de activitate, în total fiind înscriși 30 de participanți.

Cazarea și masa vor fi asigurate de organizatori, la Centrul de perfecționare și cercetare din Păltiniș al Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.

Cine va coordona atelierele

Atelierele din cadrul școlii vor fi coordonate de către specialiști în domeniu, precum:

• Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (UMF Timișoara)

• Prof. Univ. Dr. Aurel Nireștean (UMF Târgu Mureș)

• Prof. Dr. Luis Madeira (Lisabona, Portugalia) – invitat on-line

• Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu

• Șef lucrări Dr. Ciprian Băcilă (Facultatea de Medicină Sibiu)

• Șef lucrări Dr. Ana Giurgiuca (UMF București)

”Ne bucurăm de prezența unor personalități de renume din domeniul psihiatriei din România, precum și a partenerilor noștri din Portugalia. Sperăm ca acest eveniment să atragă în fiecare an cât mai mulți participanți și specialiști din acest domeniu și să devină reprezentativ pentru medicină atât la nivel național, cât și internațional”, precizează directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Programul Școlii de Vară de Psihopatolgie cuprinde atât prezentări ale specialiștilor în domeniu, workshop-uri, precum și alte activități recreative ce constă în vizite ale Colectivului de Cercetare Științifică în Neuroștiințe din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Schitului de la Păltiniș, precum și o drumeție montană cu ghid organizată în colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.

Publicitate
Ultimele știri

Premii 2X, adică 30 de Premii pentru Participanții la Crosul copiilor

Veste mare pentru toți participanții la Crosul Copiilor din parcul SubArin. Organizatorii au decis să dubleze premiile pentru Crosul...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect